Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technická správa budov ve správných rukou

Perfektní technický stav objektů, ve kterých provozujete svoji výrobní, administrativní či obchodní činnost, je nutností pro bezproblémový chod firmy, ale i vizitkou obchodním partnerům. Svěřte starosti s Vašimi budovami našim kvalifikovaným pracovníkům, postarají se dobře o jejich provoz i správu, nabídnou nonstop stavební pohotovost a Vy navíc ušetříte provozní náklady.

Postaráme se o technologická zařízení vašich budov NONSTOP

Naše služby

V kategorii technické správy budov nejčastěji poskytujeme tyto služby:
  • běžnou údržbu a zajištění provozu budov či nemovitostí
  • NONSTOP havarijní službu (7 dní v týdnu 24 hod.) s garantovanou dobou dojezdu pohotovostního vozidla
  • monitoring stavu, revize a odborné technické prohlídky
  • kurativní (systémovou) a preventivní údržbu
  • technickou administrativu spojenou se správou budov
  • drobný stavební servis

Sjednocením více služeb u jednoho dodavatele nezískáváte jen jednodušší komunikaci a koordinaci technické správy budovy (pro vás jen jeden kontaktní manažer). Především jde o okamžitou úsporu provozních nákladů, kdy při optimalizaci a integraci všech využívaných technologií v areálu správně nastaveným Facility managementem prodlužujeme životnost a zvyšujeme hodnotu objektu.




Nejčastější servisní činnosti

Servis elektro, topení, rozvodů vody, kanalizace a plynu


Standardně provádíme servis kotelen a výměníkových stanic v tomto rozsahu: běžná kontrola provozu zařízení, revize, tlakové ventily, kontrola nastavení, kontrola expanzních nádob, kontrola kvality vody - rozbor vody atd. Veškeré servisy nabízíme NONSTOP s garantovanou dobou dojezdu servisního vozidla.

Servis ventilace a klimatizace

Ventilace zajišťuje dodávku, filtraci a tepelnou úpravu vzduchu do vašich pracovních prostorů. Jen ta správně nastavená a seřízená ventilace však zajistí dobré a zdravé pracovní prostředí vašich zaměstnanců. Servis vzduchotechniky proto zahrnuje včasnou výměnu filtrů, kontrolu požárních klapek, kontrolu regulace, ověřování ochrany proti mrazu během zimního období, kontrolu a výměnu řemenů atd.

U vnitřních jednotek klimatizací dále zajišťujeme kontrolu filtrů, kontrolu kondenzátu a kontrolu nastavení. Ve vnějších jednotkách pak provádíme kontrolu chladiva a čištění kondenzátoru.

Veškeré servisy nabízíme NONSTOP s garantovanou dobou dojezdu servisního vozidla.

Revize a kontroly zařízení podle zákonných norem

V této oblasti poskytujeme např. termografickou kontrolu (HRNN), revize spotřebičů, revize a kontroly elektrorozvaděčů, vstupních systémů, hromosvodů, požárních hlásičů/čidel, komínů, světlíků, hydrantů, hasicích přístrojů, vzduchových kompresorů, chladicích zařízení, diesel agregátů, sprinklerů, dále rozbory vody, kontroly chladicích věží (legionelóza), revize EPS a EZS, kontroly a revize kamerových systémů atd. Ve spolupráci se subdodavateli pak zajišťujeme i tvorbu domovních a požárních řádů, plánů evakuace, bezpečnosti práce apod.

Poskytujeme drobný stavební servis, který mimo jiného zahrnuje veškeré elektrikářské práce, sádrokartonářské práce, instalatérské, zednické a malířské práce. Lze říci, že se umíme postarat o jakoukoliv interiérovou úpravu, či opravu.

Technická administrativa

Pro váš přehled i zákonné povinnosti vám připravíme technickou evidenci objektů, roční zprávu či měsíční písemné kvalifikované informace o provozu objektu, projektovou dokumentaci, analýzu potřeb spravovaného majetku, návrh dlouhodobého plánu oprav a investic atd.

Dále provádíme činnosti energetika (jsme schopni připravit energetický audit a zanalyzovat současné i výhledové potřeby energetického zásobování objektu), vodohospodáře, ekologa a odborníka na bezpečnost práce.

Zajistíme i další doplňkové služby, jako např. přípravu studie včetně realizace v technické oblasti (rozšíření klimatizačních rozvodů či rozvodů topení, elektrorozvodů, potrubí apod.), provádíme audit stavu technických instalací včetně následného vypracování návrhu na zlepšení stavu instalací. Můžeme nabídnout i vypracování studie na instalaci LED osvětlení v rámci snižování spotřeby energií včetně finančního plánu návratnosti investice.

Snížíme Vám náklady na opravy

Naši pracovníci jsou v jednotlivých oborech kvalifikováni s potřebnými osvědčeními pro správu, údržbu a odborné revize. Pracujeme s nejmodernější technikou včetně diagnostiky. Díky ní a pravidelnému monitoringu stavu objektu dokážeme preventivně předcházet neočekávaným poruchám, drahým garančním závadám či haváriím vašich technologií. Ve svém důsledku tím snižujeme náklady na opravy a prevence tak působí jako budoucí úspora.

V případě havárie se obraťte na náš NON STOP DISPEČINK, tel. 731 144 988


ATALIAN CZ s.r.o.
logo ATALIAN CZ s.r.o.

Správa budov ve správných rukou Společnost ATALIAN působí na českém trhu v oblastech komplexního Facility managementu. O Vaši budovu pečujeme s know how, které jsme za 25 let naší existence získali. TSB, úklidy, odpady a kanalizace, revize, recepce, ...