Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Startuje jubilejní pátý ročník soutěže CBRE Zasedačka roku

Letos nejen o vašich kancelářích, ale také o spolupráci, hledání nových kolegů nebo zdravém životním stylu. Ukažte nám své kanceláře a přihlaste je do 21. října 2018.

Projekt CBRE Zasedačka roku, který hodnotí nejlepší kanceláře v České republice, zahajuje jubilejní pátý ročník.

Prostor, design, světelná, tepelná a akustická pohoda, dostatek čerstvého vzduchu a zdravý životní styl

Letošní soutěž bude nejen o kancelářích ve smyslu prostoru, designu a budov, ale také se bude zabývat tématem spolupráce, v dnešní době velmi aktuální problematikou hledání nových kolegů, a zaměří se i na zdravý životní styl.
Předsedkyní poroty je opět Eva Jiřičná a Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru se stává čestným předsedou kategorie „Zdravá kancelář“, která vedle světelné, tepelné a akustické pohody a dostatku čerstvého vzduchu bude zaměřená i na zdravý život a sportovní vyžití jejích uživatelů.
Novinkou je také nová kategorie „Industrial & Logistics kancelář“, jejímž odborným garantem je projekt Art of Space. Do projektu se mohou firmy hlásit do 21. října 2018.

Odborné porotě opět letos předsedá světoznámá architektka Eva Jiřičná: „Zasedačka roku má letos své páté jubileum. Stejně jako v běžném životě jsou výročí spojena s něčím výjimečným a plna očekávání jakou novou etapu v životě otevřou. I já jsem zvědavá, jakou etapu letos Zasedačka otevře a čím novým nás firmy opět překvapí.“

Kateřina Havlová, Associate Director, Office Advisory & Transaction Services společnosti CBRE, která je organizátorem soutěže: „Kanceláře už nejsou jenom prostorem pro práci, ale místem, které musí být připravené přijímat nové trendy a vycházet vstříc požadavkům nejen zaměstnanců, ale i klientů nebo návštěvníkům kanceláří. Pátý ročník nebude jen o kancelářích ve smyslu prostoru a designu, ale také o tom, jak jsou firmy připraveny změnit spolupráci nejen uvnitř kanceláří, ale i třeba spolupráci s lidmi, která není na denní bázi. Letošní ročník zahajujeme Tour po brněnských kancelářích „Hop on Hop off Brno“, v létě podpoříme pohybové aktivity „Cyklojízdou po pražských kanceláří s e-kolem“, dále plánujeme odbornou akci z oblasti Human Resources, neformální akce a samozřejmě slavnostní vyhlášení.“

10 soutěžních kategorií

V projektu CBRE Zasedačka roku mohou letošní účastníci soutěžit v následujících deseti kategoriích:
Zasedačka roku, Kancelář jako DNA firmy, Nejatraktivnější pracovní prostředí a Malá kancelář, které hodnotí odborná porota. Dalšími kategoriemi jsou Kanceláře pro budoucí výzvy, jejímž odborným garantem je společnost Skanska, Zdravá kancelář, jejímž odborným garantem je Česká rada pro šetrné budovy, Chytrá spolupráce, nad níž má odbornou záštitu společnost Spaceti, Industrial & Logistics kancelář, jejímž odborným garantem je Art of Space a Architektonický návrh, jejímž odborným garantem je ČVUT a hodnotit ji budou studenti ve spolupráci s předsedkyní poroty Evou Jiřičnou. Poslední kategorií je Hlasování veřejnosti, letos opět na Evropě 2, ve kterém hlasuje o nejlepší kanceláře široká veřejnost. Kromě předsedkyně poroty Evy Jiřičné (AI-DESIGN) jsou v porotě další významné osobnosti. Alexandra Tomášková (Skanska), Richard Curran (CBRE), Jiří Kejval (TECHO), Jan Musil (LIKO-S), Tomáš Jindříšek a Pavel Maurer (Grand Restaurant).

Do pátého ročníku projektu CBRE Zasedačka roku se mohou firmy s inspirativními pracovními prostory hlásit až do 21. října 2018. Finalisté budou oznámeni v listopadu 2018 a v únoru 2019 proběhne slavnostní předání cen vítězům.

Mezinárodní přesah soutěže

Do soutěže se v rámci všech zemí přihlásilo přes 500 společností od roku 2014, kdy soutěž vznikla v České republice (www.zasedackaroku.cz), na Slovensku se projekt jmenuje „Office roka“ (www.officeroka.sk), v Rakousku „CBRE Office of the Year Award“ (www.awards.cbre.at), v Rumunsku „The Most Office“ (www.themostoffice.ro), v Polsku „Office Superstar“ a v Belgii „Office space of the year“. Mezi vítězi předchozích ročníků jsou společnosti jako SAP, Notino, Atelier Yuar za návrh kanceláří MSD, Opero, Vault 42, SCS Software, Mainstream Technologies, NEORIS Česká republika, Google, IBM Slovakia, ARKON, Expedia, Automic Software, Ernst & Young, Erste Group Bank, GSK – Glaxo Smithkline Pharma, DOKA, Mars Austria, IN-SPIRO, Air Bank, J & T Banka, Ogilvy & Mather, JetBrains, LIKO-S, Etnetera nebo Paper Hub.


Doplnění redakce

UNIKÁTNÍ 8 dílný seriál TZB-INFO k zařizování kanceláře









  • Kancelář, to je slovo, to má zvuk... (díl první)
    Víte, co se skrývá pod výrazem home office, kanceláře „open-space“ respektive „open-plan“, flexibilní kanceláře, coworkingové prostory, virtuální kanceláře nebo SOS, tak zvaný Syndrom Open-Space?
  • Kancelář, to je slovo, to má zvuk... (díl druhý)
    Jaké jsou minimální prostorové požadavky na kancelářské prostory, akustické požadavky, požadavky na osvětlení, barevnost nebo například požadavky, na tepelnou pohodu kancelářských prostor? Jak může vypadat vzorové řešení kancelářské budovy současnosti?



 
 
Reklama