Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vítězem kategorie Zdravá kancelář soutěže CBRE Zasedačka roku 2017 se stala firma SCS Software

Český výrobce počítačových her SCS Software zaujal svými nadstandardně řešenými kancelářemi s výbornou akustikou, efektivně regulovanou cirkulací vzduchu a variabilitou pracovního prostředí.

Absolutním vítězem v kategorii Zdravá kancelář soutěže CBRE Zasedačka roku 2017stala společnost SCS Software
Absolutním vítězem v kategorii Zdravá kancelář soutěže CBRE Zasedačka roku 2017stala společnost SCS Software

Kritéria Zdravé kanceláře – od akustiky po wellbeing

S Česká rada pro šetrné budovy seu přihlášených kanceláří zaměřila na hodnocení šesti základních kritérií – akustiku, kvalitu vzduchu, ergonomii, světelné a tepelné podmínky a v neposlední řadě i tzv. wellbeing zahrnující aspekty kvalitního a spokojeného života, mezi něž patří např. množství zeleně uvnitř i vně budovy či dostupnost služeb. Ve vztahu k nim odborná porota posuzovala nejen technická kritéria, ale na základě odevzdaných dotazníků zároveň i subjektivní vnímání prostoru samotnými uživateli. Ze čtveřice finalistů, kteří se probojovali do závěrečného kola, se absolutním vítězem v této kategorii stala společnost SCS Software.

Klid na práci i příjemné občanské zázemí

Porota vyzdvihla zvláště kvalitu vnitřního ovzduší a nízkou koncentraci CO2. U lídra v oblasti podnikových aplikací SAP Services ocenila dále akustické řešení na chodbách včetně počtu call boxů a dalších míst pro nerušenou práci či vhodné umístění vzduchotechniky nasměrované tak, aby proudící vzduch nefoukal zaměstnancům přímo za krk. Technologická firma Red Hat Czech naopak odborníky nadchla zejména celkovým pojetím prostoru s důrazem na přírodní motivy. Ve vztahu ke kritériu wellbeing dosáhl nejvyššího hodnocení vývojář mobilních aplikací Ackee, který zaujal urbanistickým začleněním budovy, občanskou vybaveností a množstvím zeleně v okolí. Ve všech kancelářích se porotci setkali s velmi nízkou vlhkostí vzduchu hluboko pod optimálním rozmezím mezi 50 – 60 %. Finalistům obecně proto doporučili do interiéru začlenit větší počet živých květin a rostlin. Zároveň je upozornili i na přílišné přetápění v zimním období.

 
 
Reklama