Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak nejlépe ochránit matraci, prodloužit její životnost a zajistit čistotu během spánku?

Základem kvalitního spánku je kvalitní a správně vybraná matrace. Musíte však o ni i správně pečovat. Znáte všechny zásady pro udržení matrace v 100% kondici?

Správně vybraná kvalitní matrace je poklad, který je potřeba si hýčkat. Starost o matraci sice není nic složitého, málokdo si však dá tu práci a dodržuje všechny zásady, jak o ni pečovat. Přitom správná péče o matraci vám zajistí nejen její čistotu, ale také umí prodloužit životnost matrace až na dvojnásobek. Jak se o matraci tedy správně starat?

Tipy k prodloužení životnosti matrace

  • Ne všechny rošty jsou vhodné pro všechny matrace a naopak. K matraci tak vždy vybírejte ten správný rošt, na kterém se matrace nedeformuje. Správně vybraný rošt ji totiž rovnoměrně podepře. O vhodné kombinaci se tak pro jistotu poraďte s odborníky.
  • Matraci je potřeba pravidelně otáčet.
  • Nepokládejte na matraci těžké předměty.
  • Jednou za čas matraci pořádně provětrejte.

Tipy pro hygienicky čistou matraci

  • Ideální je pořídit si kvalitní matraci se snímatelným potahem. Ten pravidelně perte (nejméně na 60°C). Tím odstraníte nečistoty a výrazně snížíte populaci roztočů.
  • Pokud vaše matrace nemá snímatelný potah, tak vždy používejte speciální matracové chrániče. Ty pak pravidelně perte. Na trhu jich existuje celá řada. Od obalu na matraci přes tenkou podložku na matraci až po toppery. Topper je vlastně taková tenká svrchní matrace, která se položí na hlavní matraci. Kvalitní topper má uvnitř měkkoučké jádro, takže dělá postel ještě pohodlnější.

Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama