Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ortopedické matrace pro zdravá záda

Po pořádné a namáhavé práci by měl následovat zasloužený odpočinek. Pokud ale špatně spíte měli byste se porozhlédnout po kvalitnější matraci. A pokud vás navíc bolí záda, tak ideálně po ortopedické.

Jak vybrat kvalitní ortopedickou matraci s ohledem na vaše bolesti zad? A jaké má náležitosti?

Kvalitní ortopedické matrace jsou tvrdší, aby poskytovaly lepší oporu páteři. Složení materiálů uvnitř matrace a její celková konstrukce však stále mají za úkol krásně kopírovat přirozený tvar těla.

V případě, že už s bolestmi zad bojujete, pak byste se měli řídit lokací bolesti i polohou, ve které spíte.

- Pokud vás bolí krční páteř a oblast lopatek, zvolte tvrdší matraci v případě, že obvykle spíte na zádech. V případě, že spíte na boku, doporučujeme spíše středně tuhé či speciální zónové matrace. Nezapomenňte také na vhodný anatomický polštář. Pro lidi s bolestmi krční páteře je neméně podstatný.

- Jestliže vás bolesti trápí hlavně v kříži, pak investujte do středně tvrdé či měkčí kvalitní matrace. Taková matrace bude dostatečně kopírovat zakřivení vaší páteře a poskytne jí přiměřenou podporu.

V ideálním případě se doporučujeme poradit s odborníkem. Naše mateřská firma Materasso vyrábí vysoce kvalitní ortopedické matrace a je schopna vám zprostředkovat i speciální měření, které odhalí ideální matraci pro vás. Bude stačit si lehnout na speciální deku. To je příjemný úkol, ne?


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama