Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozor! Nedostatek spánku nepříznivě ovlivňuje imunitu

Čelíme pandemii koronaviru a nacházíme se v nouzovém stavu. Zdraví si tak ceníme snad ještě více než obvykle a přemýšlíme, jak posílit imunitu. Víte, že na ni má spánek velký vliv?

Jak spánek ovlivňuje a zlepšuje imunitu?

Během spánku se tělo regeneruje, ale také čistí, a to jak od odpadních látek, tak od „nadbytečných informací“, které nám zůstaly v paměti. Má velký vliv na naše zdraví a regeneruje nervový systém.

Při nedostatku spánku se zhoršuje pozornost, myšlení a dostaví se pocit únavy, který snižuje kvalitu našeho života. Dlouhodobý nedostatek spánku podlamuje naši imunitu, takže tělo nemá v případě nákazy dost síly se proti ní bránit.

Spánek proti infekci bojuje tak, že zmobilizuje všechny zbraně imunitního systému, který tělu dodává dostatečnou ochranu.

V případě nemoci začne váš imunitní systém aktivně stimulovat spánkovou soustavu. Vaše tělo vám dává najevo, že byste měli ležet v posteli a více odpočívat. Imunita tak nabírá sílu v boji proti nemoci. Pokud budete mít nedostatek spánku i během jedné jediné noci, snižujete tím sílu svého imunitního systému ...

Celý článek o virovém onemocnění COVID-19, spánku a imunitě si můžete přečíst na našem blogu vyspise.cz .

-----------------------------------------------

Za všechny z Materasso a Le Chomat bychom vám rádi popřáli, abyste toto náročné období zvládli s optimismem a ve zdraví. A pokud můžeme mít jedno přání, buďte na sebe hodní a dobře spěte. Jak je popsáno nejen výše, spánek má skutečně blahodárný vliv na všechno. :)


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama