Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spánek, klíč ke zdraví. Jak posílit svou imunitu?

Kolik jste toho v poslední době naspali? Podle nedávných studií víc než třetina Čechů spí méně než šest hodin denně. A na jejich zdraví je to znát – obzvlášť v době pandemie ...

Málokteré součásti našich životů věnujeme tak málo pozornosti jako spánku. Pro naše zdraví je přitom právě spánek klíčový. Čím hůř (a méně) totiž spíme, tím vyšší hladinu kortizolu naše tělo vyplavuje. A kortizol, to je pro náš organismus hodně špatná zpráva.

Jde totiž o takzvaný hormon stresu. Jeho zvýšená hladina má zásadní vliv na náš imunitní systém – kortizol tělo uvádí do stavu „ohrožení“, a v zájmu přežití přitom „zablokuje“ některé důležité funkce našeho těla.

Důsledek? Náš imunitní systém ztrácí schopnost bránit se infekcím, proces stárnutí organismu se zrychluje a v důsledku zvýšené hladiny kortizolu mimo jiné i snadněji nabíráme kila.

Vitamin D a kvalitní jídlo

Chcete se cítit lépe? Rada je jednoduchá. Spěte kvalitně a spěte hodně – alespoň sedm, osm hodin denně. Dbejte také na spánkovou hygienu. Omezujte modré světlo ve večerních hodinách, spěte v dobře větrané, chladnější místnosti a poslední jídlo si dejte nejpozději tři hodiny před tím, než zamíříte do postele.

Nejde ale jen o spánek. Vaši imunitu nakopne i „obyčejný“ vitamin D, moderní elixír zdraví a krásy. A nepodceňujte ani jídlo. Právě kvalitní strava založená na přirozených, lokálních surovinách vašemu tělu dodá to nejlepší. Vyřaďte ze svého jídelníčku průmyslově zpracované potraviny, „éčka“ a cukry a inspirujte se dalšími užitečnými tipy, jak nakopnout svou imunitu v době pandemie. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama