Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úvodní konference projektu Domovník – preventista

V rámci realizace projektu Domovník – preventista pořádá MV ČR konferenci v Olomouci. Za TZB-info nás projekt zajímá s ohledem na připravovanou konferenci Jak bezpečněji bydlet v září v Praze.

Domovník – preventista - Olomouc, pátek 26.4.2017

V rámci realizace projektu „Domovník – preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory situační prevence v obci“, reg.č. CZ.03.2.63/0.0./0.0./15_029/0003723 pořádá odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR 26. dubna 2017 v Olomouci úvodní konferenci.
Program konference

"Zúčastním se této konference, jelikož projekt nás zajímá v souvislosti s připravovanou konferencí Jak bezpečněji bydlet, kterou připravují naše dva portály TZB-info a ESTAV.cz v rámci doprovodného programu mezinárodního veletrhu FOR ARCH Praha", říká Michal Randa, jeden z garantů naší zářijové konference a doplňuje: "zajímají nás detaily projektu ve vztahu k budovám a případnému vhodnému technickému řešení i zkušenosti ze dvou obcí, kde je projekt v pilotním provozu."

Jak bezpečněji bydlet - Praha, pátek 22.9. 2017

Jak bezpečněji bydlet navazuje na loňskou úspěšnou konferenci Jak koupit bydlení i na stejnojmenné téma, které je na ESTAV trvale přístupné a obsahuje řadu článků, komentářů a součástí je i elektronická verze praktické příručky Jak koupit bydlení pro zájemce o koupi bytu a domu. Na veletrhu FOR ARCH bude k dispozici i 3. aktualizované vydání v tištěné podobě.

Ve stejném duchu praktických rad připravujeme letošní téma Jak bezpečněji bydlet, které se týká skutečně každého. Jednotlivé přednášky budou o celkové bezpečnosti domu nebo bytu, výběru kamer, zámků, mříží atd. a o souvislostech a důsledcích volby a o součinnosti jednotlivých prvků. Vše s cílem správně se postavit k prevenci kriminality. Jde nám o to upozornit na význam jednotlivých prvků a úskalí nákupu, montáže a provozu. Záštitu nad konferencí převzala Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm a Policie české republiky.

„Že se přijdou lidé poradit, jak zabezpečit svůj byt nebo dům, případně chalupu před zazimováním, o tom nepochybuji. Ale měly by přijít i montážní firmy, od kterých se očekává rada a odborná montáž, případně zde rovnou mohou nabídnout své služby,“ říká Ing. arch. Oldřich Rejl, šéfredaktor ESTAV.cz.

Obsah jednotlivých příspěvků skloubí téma technická bezpečnost (poplachové, přístupové a kamerové systémy) s problematikou vnímání bezpečnosti (občan a odborník, prevence kriminality, odbornost, uvádění bezpečnostního výrobku na trh).

 
 
Reklama