Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak důležité jsou při podnikání kvalitní překladatelské služby?

Víte, že se vám může nepřeložení zaměstnanecké příručky, etického kodexu či návodu k obsluze stroje výrazně prodražit? Mnoho společností spoléhá na jazykové znalosti svých zaměstnanců a podcení význam jednorázové investice, která může dlouhodobě zabránit nečekaným problémům.

Kvalitní překlad je součástí každého úspěšného podnikání

Pro mezinárodní společnosti a společnosti s vícejazyčnou pracovní silou má překládání zaměstnaneckých příruček a etických kodexů klíčový význam. Pokud nebudou zaměstnanci takovým textům rozumět, může to být nejenom porušením zákonů jednotlivého státu, ale může to také ohrozit důvěryhodnost společnosti, nebo dokonce způsobit soudní žalobu, založenou na nevědomém nerespektování těchto zásad.

Vedoucí moderních a úspěšných společností si velmi dobře uvědomují, že spolehlivá pracovní síla je jejich největším bohatstvím a vyplatí se jim se o ni dobře postarat. To zahrnuje také poskytnutí kvalitních překladů dokumentace, kterou zaměstnanci potřebují k práci. Máme na mysli převážně uživatelské manuály, příručky, návody k použití, bezpečnostní upozornění a podobně. Zajištěním kvalitního překladu svým zaměstnancům ukážete, že vám na nich záleží, a zároveň také zabráníte případným problémům.

Pokud například příslušným pracovníkům neposkytnete kvalitní překlad návodu k použití nového zařízení či stroje, může dojít k poruše způsobené nesprávným použitím, na kterou se nebude vztahovat příslušná záruka. V horším případě může dojít ke zranění, nebo dokonce ohrožení života. V takovém případě je situace mnohdy ještě vážnější a výdaje mohou být ještě vyšší. V rámci každé investice je proto důležité počítat i s výdaji za překlad, díky kterému se vyhnete zmíněným nepříjemnostem.

Kvalitní překlad může být cestou k rozšíření podnikatelské činnosti

Pokud působíte na různých trzích, budete příslušnou dokumentaci potřebovat ve více jazycích. Proto se vyplatí vypracovat kvalitní text v jednom z jazyků a nechat jej odborně přeložit. Pak už vám nic nebude bránit, abyste vykročili vpřed a rozšířili své pole působnosti na nové trhy. Toto je běžná praxe větších, ale i menších společností, působících v různých technických nebo jiných oborech.

V tomto ohledu se vám vyplatí promyslet i překlad a kvalitní lokalizaci promočních firemních materiálů a webových stránek. Máte-li výborné produkty či služby, vyplatí se vám je prezentovat co největšímu počtu potenciálních zákazníků.

Úspěšné společnosti spolupracují se zkušenými překladatelskými agenturami

Nejlepší cestou je spolupráce s prověřenou překladatelskou agenturou, která má k dispozici odborné překladatele, používá moderní překladatelský software a v případě dlouhodobé spolupráce vám také nabídne výhodné množstevní slevy, zajistí konzistentnost překladu, případnou grafickou úpravu textu a další služby.

Překladatelská agentura K&J Translations působí na mnoha evropských trzích. Důvěřuje nám mnoho úspěšných klientů, kterým denně zajišťujeme požadované jazykové služby. Rádi poradíme a spolu s klienty najdeme tu nejvýhodnější cestu, která však nikdy nebude na úkor kvality a odbornosti. Ty zůstávají naší bezpodmínečnou prioritou.

 
 
Reklama