Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co všechno se skrývá v pracovním oděvu

Textilie jsou velkým zdrojem šíření virů a bakterií, a to zejména na pracovištích, kde s pracovními oděvy manipulují různí zaměstnanci. Jak minimalizovat riziko šíření nákazy na pracovišti?

Přísné dodržování hygienických pravidel na pracovišti je dnes důležitější než kdy dříve. Zaměstnanci nosí roušky, dezinfikují si ruce, zaměstnavatelé pravidelně dezinfikují pracoviště. Na pracovní textil se ale mnohdy zapomíná. Časté a hygienické praní oblečení by ale mělo být v době pandemie každodenní rutinou.

Běžné praní ovšem nezaručuje hygienickou čistotu ani dezinfekci oděvů. Obzvláště ve vysoce rizikových odvětvích, jakými jsou například potravinářství, zdravotnictví či sociální služby, by měli zaměstnavatelé zajistit svým zaměstnancům hygienické čištění oděvů, které odstraní nejen viditelné nečistoty, ale i viry, bakterie a další nebezpečné patogeny.

To lze zajistit pouze průmyslovým hygienickým praním. Zároveň je nutné dbát na bezpečnost oděvů při jejich transportu, aby se nesprávnou manipulací nekontaminovaly. Firma Lindström, která poskytuje v ČR službu pronájmu pracovních oděvů, se stará nejen o jejich výrobu a údržbu, ale i o hygienické praní podle nejpřísnějších standardů a bezpečný transport oděvů na pracoviště.

Zaměstnavatelé se díky této službě nemusí starat o pracovní oděvy svých zaměstnanců, hlídat jejich stav ani hygienický standard. Firma Lindström poskytuje svým klientům řešení na míru a podle norem platných po dané odvětví.

Kromě kvalitních služeb na míru získáte u firmy Lindström i jistotu nejvyššího ekologického standardu pracího cyklu a likvidace vyřazeného textilu.


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama