Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oblečení a ochranné pomůcky pro řemeslníky v době koronavirové pandemie

Opatření proti šíření koronaviru se týkají i řemeslníků, kteří mohou své zákazníky obsluhovat pouze za přísných hygienických podmínek. Víte, jaké ochranné pomůcky musíte při návštěvě zákazníků mít?

V době koronavirové pandemie došlo k útlumu řemeslných profesí. Lidé mnohdy odkládají údržbu, rekonstrukce a revize, ale nezbytné opravy se musí řešit i v této době. Příkladem může být havárie vodovodu, výpadek elektrické energie či například výměna porouchaného oběhového čerpadla, což je s ohledem na začínající topnou sezonu aktuální a častý problém.

Nicméně řemeslníci musí při opravách dodržovat přísná hygienická opatření. Kromě vhodného pracovního oděvu, který zahrnuje montérky, kombinézy, pracovní trička a bundy, nesmíte zapomenout na ochrannou roušku a ideálně i rukavice a brýle. Před i po návštěvě zákazníka byste si měli vydezinfikovat ruce. Během návštěvy dodržujte bezpečné rozestupy a poučte zákazníka o správné dezinfekci povrchů, s nimiž jste přišli do kontaktu.

Dnes nikdo bohužel neví, jak se bude situace kolem pandemie dále vyvíjet. Tato nejistota a neustále se měnící opatření tak zvyšují nároky i na pořizování osobních ochranných pomůcek do práce.

Pracovní oblečení a roušky si ale nemusíte kupovat, můžete si je u nás pronajmout. Díky službě pronájmu pracovního textilu nemusíte hlídat aktuální normy a opatření a neustále nový textil nakupovat.

To vše za vás udělá firma Lindström, která garantuje nejvyšší stupeň ochrany dle aktuálně platných předpisů. Zajistí také chemické čištění a dezinfekci textilu, jeho údržbu a následně i ekologickou likvidaci.


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama