Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hygiena na pracovišti během pandemie

Pandemie covid-19 zvýšila nároky na hygienu nejen v běžném životě, ale zejména na pracovištích, kde se kumuluje mnohem více lidí. Jak zajistit bezpečnost svých zaměstnanců a zákazníků?

V první řadě je potřeba si uvědomit, že čisté neznamená hygienické. Hygiena totiž není o odstraňování viditelných nečistot. Viry nevidíme ve vzduchu, na oblečení, ani na površích pracovních ploch. Proto je nutné pracoviště a oděvy zaměstnanců nejen čistit, ale zejména dezinfikovat.

V případě povrchů je dezinfekce poměrně snadná – povrchy je nutné pravidelně otírat vhodným dezinfekčním prostředkem, a to zejména ty, na které se běžně sahá – tj. kliky, telefony, stoly, vypínače, madla, toalety či umyvadla. S oblečením si ale mnoho zaměstnavatelů neumí poradit.

Veškerý textil je totiž nutné prát při dostatečně vysoké prací teplotě a s použitím vhodných pracích prostředků. Poté je navíc nutné tyto textilie bezpečně dopravit na pracoviště tak, aby při manipulaci s nimi nedošlo ke kontaminaci. Tyto vysoké nároky nelze splnit, pokud si zaměstnanci obstarávají praní pracovních oděvů sami.

Zejména v odvětvích jako je potravinářství, zdravotnictví či sociální služby by proto měl zaměstnavatel sám nést odpovědnost za hygienu pracovních oděvů svých zaměstnanců. Celý proces údržby a hygienického praní oděvů včetně bezpečného dodání na pracoviště můžete outsourcovat u firmy Lindström. Díky službě pronájmu pracovních oděvů se tak nemusíte o nic starat a máte jistotu, že vaši zaměstnanci i zákazníci jsou před viry ukrytými v textilu chráněni.


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama