Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní kanceláře již nejsou pouze výsadou hlavního města

Soutěž o nejlepší kanceláře v České republice CBRE Zasedačka roku 2017 zná své vítěze

Čtvrtý ročník soutěže CBRE Zasedačka roku 2017 zná vítěze všech kategorií. V kategorii Zasedačka roku zvítězil SAP. Eva Jiřičná, světoznámá architektka a předsedkyně poroty CBRE Zasedačka roku ocenila spolupráci se studenty.

Zasedačka roku 2017 - Atelier YUAR za návrh kanceláří MSD
Zasedačka roku 2017 - Atelier YUAR za návrh kanceláří MSD

Čtvrtý ročník soutěže CBRE Zasedačka roku 2017 zná vítěze všech kategorií, které oznámila na slavnostním vyhlášení v kancelářské budově FIVE na Smíchově v Praze, které moderoval Libor Bouček.

  • V kategorii Zasedačka roku zvítězil SAP,
  • v kategorii Nejatraktivnější pracovní prostředí bylo oceněno Opero,
  • v kategorii Kancelář jako DNA firmy Notino,
  • v nové kategorii Malá kancelář zvítězil Vault 42,
  • kategorii Zdravá kancelář (odborný garant Česká rada pro šetrné budovy) vyhrála SCS Software,
  • kategorii Chytrá spolupráce (odborný garant Microsoft) vyhrála Mainstream Technologies,
  • kategorii Kanceláře pro budoucí výzvy (odborný garant Skanska) vyhrál NEORIS Česká republika,
  • v nové kategorii Architektonický návrh (odborný garant ČVUT) vyhrál Atelier YUAR za návrh kanceláří MSD
  • Hlasování veřejnosti, které probíhalo na webu rádia Evropa 2 vyhrála společnost SCS Software.
    V Hlasování veřejnosti jsme letos obdrželi rekordních 9098 hlasů.
Zasedačka roku 2017 - interiéry vítěze SAP








Eva Jiřičná, světoznámá architektka a předsedkyně poroty CBRE Zasedačka roku, říká: „V letošním ročníku si velmi cením spolupráce se studenty, se kterými jsem hodnotila projekty pro ocenění kategorie Architektonický návrh. Neztratit kontakt s mladými architekty a slyšet jejich názor je pro mě velmi důležité. Naše diskuze byla zajímavá, umožnila nám výměnu názorů. Doufám, že se podobná situace bude opakovat i v dalších soutěžích. Posláním vítězů všech kategorií je inspirovat firmy, aby se zabývaly svým pracovním prostředím, a to i za hranicemi svých kanceláří.”

Do soutěže CBRE Zasedačka roku 2017 se letos přihlásilo rekordních 94 firem.

Jednoznačnou převahu měly IT společnosti, kterých bylo mezi finalisty 17, dalšími zastoupenými obory byly e-commerce, finanční sektor, coworkingová centra, společnosti z oblasti médií a marketingu, obchodní společnosti, advokátní kanceláře nebo společnosti z oblasti výroby.
Mezi přihlášenými byly převážně firmy z Prahy a Brna (Notino, Kiwi, Global IT Center, Line Control, Kreston A&CE Group, Obsahová agentura, Phonexia, Red Hat Czech). Jsou zde, ale i firmy z dalších regionů jako Tipsport (Beroun), De Heus (Bučovice, Vyškov), Sonnentor (Čejkovice, okr. Hodonín), ABB (Jablonec nad Nisou), TESCO SW a Vault 42 (Olomouc), ERA (Pardubice).
Do nové kategorie Architektonický návrh se se svými projekty zapojilo 19 architektů.

Odborná porota ve složení Eva Jiřičná – AI-DESIGN, Biljana Weber - Microsoft, Marie Passburg - Skanska, Richard Curran - CBRE, Tomáš Jindříšek – Dark Side, Jiří Tourek - Philips a Pavel Maurer - Maurerův výběr Grand Restaurant rozhodovala na základě hodnotících kritérií z hlediska designu, originality, inovace, praktičnosti, atraktivity pracovního prostředí pro zaměstnance a osobně některé z firem navštívila.

Petra Lávičková, Head of Marketing & PR společnosti CBRE, která je organizátorem soutěže CBRE Zasedačka roku, říká: „Čtvrtý ročník projektu CBRE Zasedačka roku nám jasně ukázal, že moderní kanceláře již nejsou pouze výsadou hlavního města. Velice mě těší, že se o kancelářské prostředí, pohodlí a spokojenost zaměstnanců stále více zajímají i menší města napříč celou Českou republikou. Bez jejich účasti a podpory partnerů a porotců by se soutěž nestala jednou z největších realitních událostí roku. Těším se na pátý ročník.“

 
 
Reklama