Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak vybrat anatomický polštář na krční páteř

Správně zvolený polštář vám uleví od bolesti hlavy a krční páteře a podpoří kvalitu spánku. Při těchto problémech je nejvhodnější volbou zdravotní neboli anatomický polštář. Jak vybrat ten nejlepší?

Kvalitní polštář by měl především dokonale vyplnit prostor mezi rameny a hlavou, aniž by hlava byla předsunutá nebo v záklonu. Pouze tak se totiž zachová přirozený úhel mezi obličejem a rameny a anatomická poloha krční páteře při spaní. Výsledkem spaní na správném polštáři je uvolněné šíjové svalstvo a odstranění blokád v oblasti krční páteře i souvisejících bolestí hlavy.

Nejlepší polštáře na krční páteř jsou ty anatomické, které jsou nejčastěji vyrobeny z paměťové pěny. Tento unikátní materiál reaguje na teplotu a tlak a vytvaruje se přesně podle křivek vašeho těla. Díky tomu můžete střídat různé spánkové polohy a polštář se okamžitě přizpůsobí.

Vybrat si můžete klasický nízký polštář nebo vyšší polštář, který je ve tvaru vlnovky. Tvarovaný ortopedický polštář oceníte, pokud spíte převážně na zádech, jelikož vyvýšená část vlnovky dokonale podepře vaši šíji. Klasický tvar anatomického polštáře je vhodný pro všechny spánkové polohy.

Při výběru zohledněte nejen svoji oblíbenou spánkovou polohu, ale také délku krku. Zdravotní polštář na krční páteř vždy vybírejte osobně, jelikož každý má jiné nároky. S výběrem by vám měl poradit odborník, který určí, jaký typ polštáře bude vašem tělu s ohledem na spánkovou polohu nejlépe vyhovovat.

V neposlední řadě je potřeba vědět, jak spát na anatomickém polštáři. Aby polštář plnil svůj účel, je nezbytné jej mít až nad rameny. Pokud totiž bude polštář podepírat i ramena nebo záda, vaše páteř nebude napřímená.

Vyberte si anatomický polštář


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama