Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak vybrat matraci pro miminko i starší dítě

Výběr matrace pro děti musí být uzpůsoben tomu, že děti stále rostou. Přinášíme vám tipy, na co byste se měli zaměřit.

1) Při výběru vhodné dětské matrace je nejdůležitějším faktorem věk dítěte. Pro novorozence se hodí jiné matrace než pro dospívající děti. 


2) Pro děti vybíráme vždy tvrdší matrace s jednou tvrdostí. Nejsou pro ně rozhodně vhodné zónové matrace. Ty jsou určené jen pro dospělé, jejichž tělo je již vyvinuté. Do dětských postýlek pak už vůbec nepatří matrace z paměťové pěny.


3) Matrace pro miminko by měla být spíše tvrdá, aby se do ní děťátko nebořilo, s tloušťkou alespoň 7 cm. Vždy se při výběru matrace ujistěte, že neobsahuje žádné škodliviny. Především ty velmi levné mohou obsahovat třeba nevhodná lepidla. Ideální jsou matrace z přírodních materiálů. Je vhodné dát na matraci kvalitní matracový chránič.


4) Pro starší děti platí stejná pravidla jako pro miminka, ale matrace by již měla být vyšší a samozřejmě větší. Děti starší 12 let pak mohou mít matraci s maximálně dvoucentimetrovou vrstvou paměťové pěny. 

5) Matrace pro školáky by stále měla být tvrdší nebo středně tvrdá a výška matrace by se měla pohybovat okolo 15 cm.


6) Z hygienických důvodů je vhodné dětskou matraci vyměnit cca jednou za 5 let. 

Dětské matrace od Materasso


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama