Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak vybrat nejlepší přikrývku

Správně zvolená přikrývka dokáže pozitivně ovlivnit náš spánek. Pokud se budeme v průběhu spánku cítit příjemně, skvěle si odpočineme a načerpáme potřebné síly. Jak ji vybrat?

Jak vybrat přikrývku pro páry

Pokud vybíráte přikrývku pro sebe a svého partnera, pravděpodobně budete stát před jedním důležitým rozhodnutím. A to, zda zvolit jednu společnou přikrývku pro dva (takzvanou francouzskou deku), nebo se spíše rozhodnout pro dvě oddělené.

Obecně přitom záleží především na vašich preferencích. Někomu není příjemné sdílet deku s dalším člověkem, jiný naopak nedá dopustit na to, když může usínat v objetí pod jednou dekou.

Rozměry přikrývky

Standardní rozměr přikrývky pro jednoho člověka činí 200 × 140 cm. Vyšší lidé však zpravidla mohou sáhnout po přikrývce o větších rozměrech, která jim zajistí větší komfort. Prodloužené rozměry přikrývek zpravidla přidávají 20 cm na délce.

Co se týče již zmíněných francouzských přikrývek, ty mívají zpravidla rozměr 200 × 200 cm, případně 220 × 200 cm (pro vyšší partnery). U některých výrobců se ale můžete setkat i s možností ušití přikrývky na míru.

Letní peřina, peřina na zimu a celoroční přikrývky

Při výběru přikrývky je dále třeba zohlednit roční období, při kterém ji budete používat. Zatímco letní přikrývky bývají tenké a velmi lehké, zimní peřiny vynikají svými termoregulačními vlastnostmi.

Na trhu jsou k dostání také celoroční přikrývky, které jsou kompromisem mezi letní a zimní variantou.

Podívejte se na nabídku kvalitních přikrývek a polštářů


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama