Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak oblékat brigádníky v létě

Některé firmy využívají teplých letních dnů k většímu pracovnímu nasazení než v jiných obdobích. Jedná se hlavně o práce na stavbách a silnicích, v restauracích a na stáncích či při sběru ovoce.

Brigádníci a povinnosti zaměstnavatele v oblasti bezpečnosti práce

Vždy, když jsou s prací spojena vyšší rizika, která není možné odstranit, je zaměstnavatel povinen poskytnout i brigádníkovi pracovní oděv a ochranné pomůcky, které zajistí bezpečí, např. při práci ve výškách, na veřejných komunikacích, před úrazem elektrickým proudem apod.

Mezi osobní ochranné pracovní pomůcky mimo jiné patří:

  • pracovní ochranné kalhoty, kraťasy a montérky,
  • reflexní vesty, bundy, pracovní kombinézy, mikiny,
  • ochranné přilby nebo pracovní kšiltovky,
  • další specifické pomůcky.

Nárok na praní pracovního oblečení

V případě osobních ochranných pomůcek musí zaměstnavatel zajistit jejich čištění či praní ze zákona. Tam, kde mají zaměstnanci pracovní uniformy z reprezentativních důvodů a kde mají zájem na tom, aby jejich zaměstnanci byli upravení a hygienicky čistí, bývá praní a čištění oblečení do práce jedním z poskytovaných benefitů.

Pronájem a údržba pracovních oděvů

Společnost Lindström zná pravidla bezpečnosti práce v každém odvětví, takže umí vybrat a doporučit ideální pracovní oděvy. Pro použité pracovní oblečení si pravidelně přijíždí a vyměňuje ho za čisté. Postará se o opravu poškozených kusů, zničené nahradí novými a ekologicky je zlikviduje.

Firemní oblečení tedy nemusíte kupovat ani se o něj starat. Díky pronájmu pracovního oblečení můžete zajistit bezpečnost a reprezentativní vzhled nejen svým zaměstnancům, ale i sezónním brigádníkům.

Zjistěte o službě pronájmu pracovních oděvů více


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama