Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Polohovací rošty aneb Dokonalé pohodlí rychle a snadno

Polohovací rošty jsou nutností pro rehabilitační lůžka dlouhodobě nemocných pacientů, kteří potřebují za den několikrát měnit polohu ležení. Ocení je ale každý, kdo v posteli tráví hodně času.

Staráte se o dlouhodobě nemocného člena rodiny? Nebo v posteli nejen spíte, ale i relaxujete, tedy čtete knihu či se díváte na televizi? V tom případě se pro vás hodí typ roštu, který umožňuje polohování. Jak jej vybrat? 

Regulace výšky jednotlivých části roštu

Manuálně polohovatelné rošty většinou umožní jen regulaci podhlavníku. Hodí se tak v případě, že rádi relaxujete v posteli při čtení či sledování televize. Elektrické polohovatelné rošty pak většinou nabízí více pohyblivých částí. 

Pozor: K polohovatelným roštům vybírejte i vhodnou matraci či si nechte poradit, zda je vaše stávající matrace pro tento typ roštu vhodná. Na polohovatelný rošt se například nehodí pružinové a kokosové matrace.

Elektrické polohovací rošty od Materasso

Jejich hlavní výhodou je, že se dají ovládat pomocí jednoho tlačítka a poskytují jedinečné pohodlí. Lamely roštu mají větší pružnost a masivní dřevo zase poskytne pevnou oporu. Motor je umístěn v konstrukci roštu, proto nikde nijak nezavazí a nezvětšuje tak celkovou velikost roštu. V případě, že tento typ polohovacího roštu do postele bude sloužit dlouhodobě nemocnému člověku, pak jej ocení nejen samotný pacient, ale také osoba o něj pečující. Té odpadne každodenní námaha s manuálním polohováním roštu.

Prohlédněte si elektrické polohovací rošty od Materasso


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama