Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pronájem a údržba lékařských oděvů a oblečení pro zdravotní sestry

Zdravotnictví prošlo v posledních letech turbulentními změnami, které se odrazily i na chování pacientů. Lidé ve zdravotnických zařízeních více vnímají čistotu a hygienu a potřebují se cítit bezpečně.

Velkou roli ve vnímání profesionality, hygienické čistoty a bezpečí hrají i pracovní oděvy pro zdravotníky. Při navrhování zdravotnického oblečení je důležité se držet Vyhlášky o podmínkách předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a o hygienických požadavcích na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče.

Pracovní oděvy pro zdravotníky se nejčastěji vyrábí z bavlny a tencelu. Lidé pracující ve zdravotnictví mají opravdu hodně pohybu a dost často chtějí mít pracovní oděvy vyrobeny z bavlny, aby se v nich cítili pohodlně. Často se však objevuje i požadavek na „něco chladivého“. I při péči o pacienty se člověk prostě občas zapotí.

Dalším častým požadavkem je rozlišení profese podle barvy zdravotnického oděvu, tedy zda se jedná o lékaře nebo zdravotní sestřičku, případně jiného zaměstnance. V současné době už nejsou v nabídce jenom bílé zdravotnické haleny a lékařské pláště. Na výběr jsou moderní zdravotnické oděvy pro pečovatele a ošetřovatele, pro praktické lékaře, pro oční lékaře, pro zdravotní sestry, pro zubaře atd. Co se designu týče, nic není striktně předepsáno a také barvy jsou pestřejší - k oblíbeným patří třeba růžová nebo pastelově žlutá.

Pro zdravotníky je kromě pohodlí a hygienické čistoty důležité taky téma udržitelnosti. Právě lidé pracující ve zdravotnictví chtějí často pomáhat nejen lidem, ale i světu kolem nás.

Všechny tyto požadavky dokáže profesionálně vyřešit služba pronájmu a údržby pracovních oděvů Lindström.

Rozhovor o pracovních oděvech pro zdravotníky


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama