Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

3 informace, které byste rozhodně měli vědět o pracovním oblečení

V jakém případě musí mít zaměstnanec pracovní oblečení? Můžete si jej jako zaměstnavatel odečíst z daní? A jaké máte možnosti pořízení pracovního oblečení pro vaši firmu? Zde naleznete odpovědi ...

1) Pracovní oblečení a obuv v nepeněžní formě je pro zaměstnance samozřejmě nezdanitelným příjmem. Pro zaměstnavatele je to daňově uznatelný náklad. Pokud si s něčím ohledně daní nevíte rady, můžete využít Daňovou pohotovost.

2) Kdy máte jako zaměstnavatel povinnost poskytnout zaměstnanci pracovní oděv a obuv? Zákoník práce upřesňuje, že pracovní oblečení a obuv musí dostat zaměstnanci pracující v prostředí, kde jsou vystaveni znečištění a jejich oděv při práci podléhá mimořádnému opotřebení. Povinnost vybavit zaměstnance vhodným pracovním oblečením a obuví pro vás platí i v případě, kdy oděv plní ochrannou funkci.

3) Velmi moderním řešením problematiky pracovního oblečení je i pronájem, který vám nabízíme my v Lindström. Naše služba pronájmu pracovního oblečení vyřeší vše za vás. Od související administrativy přes praní a údržbu až po dodání čistého oblečení přímo do skříňky zaměstnance. A co je další skvělou zprávou? I služba pronájmu pracovních oděvů je pro zaměstnavatele daňově uznatelným nákladem.


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama