Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CAD Studio a AIW Graph se spojují

Akciová společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a BIM řešení ve střední Evropě, a další autorizovaný partner firmy Autodesk, společnost A|W Graph (AWG), se dohodly na společné budoucnosti.

CAD Studio a A|W Graph se spojují
CAD Studio a A|W Graph se spojují

CAD Studio přebírá veškeré aktivity A|W Graphu a posiluje tak pozici na trhu softwarových řešení Autodesku pro CAD/CAM, média a zábavu.

Společnosti CAD Studio a AWG uzavřely dohodu o společné budoucnosti a CAD Studio a.s. se stává vlastníkem 100% podílu v A|W Graph s.r.o. Kombinovaný roční obrat obou společností je 333 mil. Kč. Pro AWG a jeho zákazníky tento krok znamená možnost využití zázemí a odbornosti CAD Studia v oblasti strojírenské správy dat, BIM technologií ve stavebnictví, v oblasti GISu nebo dalších oborů. Získávají také přístup ke všem nástrojům technické podpory a zakázkového vývoje software společnosti CAD Studio. Pro CAD Studio jde o významné rozšíření kompetencí pro oblasti filmového a herního průmyslu – aplikace 3ds Max, Maya a jiné. Společnost A|W Graph byla dodavatelem technologií např. pro známé animované filmy Lichožrouti a Hurvínek a kouzelné muzeum, nebo pro počítačovou hru Kingdom Come.

Další oblastí s velkými odbornými zkušenostmi AWG je oblast průmyslového designu, zejména pro automobilový průmysl – především aplikace rodiny Autodesk Alias, VRED (virtuální realita) a další.

Na 22letou tradici firmy A|W Graph bude navazovat nová divize CAD Studia M&E a Design pod vedením jednatele a zakladatele AWG, Karla Hibaly. Strojírenská část společnosti přejde do divize strojírenství CAD Studia.

A|W Graph přináší do CAD Studia důležité rozšíření kompetencí do oblastí, které bychom rádi využili u některých našich stávajících zákazníků a zároveň to společnost posouvá do nových zajímavých oblastí. Pro CAD Studio představuje tato akvizice další krok na cestě v růstu na úroveň evropského hráče v oblastech CAx technologií navrhování a správy technických dat,“ říká Jan Binter, výkonný ředitel CAD Studia.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama