Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projektanti a stavitelé se sešli na Autodesk BIM Konferenci

Dne 25. dubna se v pražské Masarykově koleji ČVUT uskutečnila odborná akce pořádaná společnostmi Autodesk a CAD Studio – Autodesk BIM Konference – s podtitulem „pro ty, kdo navrhují, staví a investují“.

Účastníci Autodesk BIM Konference
Účastníci Autodesk BIM Konference

Setkání se zúčastnilo na 200 českých a slovenských architektů, projektantů, inženýrů, dodavatelů staveb a investorů, kteří se zajímají o oblast BIM – informační modely budov. V bohatém programu konference složeném z přednášek a odborných workshopů se mohli inspirovat od představitelů firem, které již u nás BIM využívají v praxi, stejně tak u odborníků, kteří mají zkušenosti s praktickým nasazením BIM postupů v českých a slovenských firmách. Workshopy pokrývaly nejrůznější oblasti BIM procesů od implementace, koordinace TZB, tvorby nabídek a terénních úprav přes vizuální programování a prezentace ve virtuální realitě až po rozpočtování, přípravu staveb nebo novinku – Autodesk Revit 2018.

V rámci doprovodné výstavy si účastníci mohli vyzkoušet zajímavé technologie navazující na postupy BIM: 3D virtuální realitu, 3D tisk a 3D skenování.

„Příjemně nás překvapil velký zájem o konferenci. Řadu dalších zájemců jsme bohužel museli odmítnout, protože jsme již 10 dnů před uzávěrkou naplnili kapacitu konference,“ komentuje Martin Slanec ze společnosti CAD Studio.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama