Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další postup metodiky BIM v České republice

Na konci září jsme vás informovali o materiálu s názvem "Význam metody BIM (Building Information Modelling) pro stavební praxi v České republice a návrh dalšího postupu pro její zavedení".



Tento materiál se projednával na zasedání vlády dne 2. 11. 2016 a byl SCHVÁLEN.

Pro praxi to znamená, že MPO bylo jmenováno garantem pro zavádění metodiky BIM v ČR a do poloviny příštího roku můžeme očekávat stanovení koncepce a postupu pro BIM.

Vzhledem k tomu, jak je u nás problematika stavebnictví fragmentována, je jmenování koordinátora potřebným opatřením. Koordinace bude zejména zapotřebí mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem pro místní rozvoj, ale i dalšími.

O postupu a bariérách pro používání metodiky BIM budeme diskutovat i na výroční konferenci Odborné rady pro BIM (czBIM) dne 10. 11. 2016 v NTK Praze - Dejvicích.


CAD-BIM s.r.o.
logo CAD-BIM s.r.o.

Firma CAD-BIM s.r.o. je zaměřena na nástroje CAD/BIM ve stavebnictví, zabývá se distribucí, lokalizací a zákaznickou podporou pro software Graphisoft DDScad (DDS-CAD) určený pro projektování profesí TZB ve stavebnictví. Součástí činnosti jsou konzultace ...

 
 
Reklama