Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Otevření Evropského domu v Hradci Králové

Evropský dům bude sloužit jako kvalitní informační a konzultační místo pro žadatele a příjemce evropských strukturálních a investičních fondů.

„S myšlenkou vzniku Evropských domů v každém z krajů České republiky jsme přišli již v roce 2014 a jsem velice ráda, že se Královéhradeckému kraji povedlo tuto ideu uskutečnit a že jej dnes můžeme slavnostně otevřít.
Je to ukázka toho, že dobré myšlenky nás vedou ke správnému cíli. Tím je spokojený žadatel a příjemce evropských dotací,“
uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.



Ministryně Šlechtová přijela do Hradce Králové na pozvání hejtmana Královéhradeckého kraje. Evropský dům vznikl rekonstrukcí takzvaného Nového Hlucháku na Pospíšilově třídě. Po slavnostním přestřižení pásky ve venkovním prostoru před budovou Evropského domu následovala prohlídka jednotlivých pracovišť.
V opravené budově sídlí Centrum pro regionální rozvoj České republiky, Regionální rada soudržnosti Severovýchod a Centrum evropského projektování.


Každému se zde dostane odpovědi, jak postupovat a co pro získání evropských dotací učinit.

Hlavní myšlenkou Evropských domů je najít společné místo v jednotlivých krajích, které se stane vstupní branou pro žadatele a příjemce fondů EU, média a širokou veřejnost v období let 2014-2020.

Jak uvedlo ČTK, krajský radní Josef Dvořák novinářům při slavnostním otevření řekl, že kraj v objektu opravil například podhledy, rozvody a provedl změny dispozic. "Čeká nás ještě třetí etapa, která se projektuje, celá budova dostane novou fasádu a zateplení. Současně z výměníku vznikne stravovací zařízení, které bude sloužit také školákům z okolních středních škol," řekl Dvořák. Podle něj jsou náklady spočítány na 28 milionů korun, opravy by mohly být dokončeny v roce 2017 či 2018.

 
 
Reklama