Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výroční edice BIM systému Allplan Architect a Allplan Engineer nyní za výjimečnou cenu!

Využijte výjimečnou nabídku u příležitosti 30. výročí: speciální edice CAD/BIM systému ALLPLAN 30 Year Edition do 15. 12. 2015 za mimořádnou cenu! BIM systém Allplan je komplexní software pro architekty a stavební inženýry. Ve svém 3D modelu, vytvářeném z konstrukčních prvků, nabízí Allplan perfektní základ pro Building Information Modeling (BIM).

Software podporuje komplexní a optimalizované projektování, výstavbu a správu budov z pohledu všech zúčastněných.

Allplan Architect

Allplan Architect podporuje celý proces projektování v architektonických a projekčních kancelářích, u dodavatelů staveb i ve stavebních společnostech. Jeho výjimečnost spočívá v konzistenci všech postupů počínaje prvotními nápady, přes vysoce kvalitní prezentaci návrhů a variant, až po hotové výrobní a detailní výkresy. Podle typu projektu a jeho fáze lze zvolit optimální pracovní postup: na základě trojrozměrného, klasického dvojrozměrného nebo hybridního modelu budovy. Ve spojení s programy Allplan BCM a CINEMA 4D vznikne jedinečné integrované řešení pro architekturu, pozemní stavby, komplexní výkazy výměr, kalkulaci nákladů, vizualizace a animace.

Individuální pracovní postup

Rozhodněte se sami, zda a kdy využijete výhod inteligentního modelu budovy, zda budete pracovat tradičně s 2D čárami nebo v kombinovaném 2D/3D prostředí. Allplan Vám vždy nabídne optimální nástroje pro vybranou metodu práce.

Vizualizace na nejvyšší úrovni

V Allplanu vytvoříte z 3D modelu jen pár kliknutí realistické a působivé vizualizace podobně jako profesionálové. I bez hlubších odborných znalostí z této oblasti připravíte rychle přitažlivou prezentaci.

Projekt: Městská vila, Hamburk, Německo, BN Architekten, Foto: Bredt Fotografie, Berlín
Projekt: Městská vila, Hamburk, Německo, BN Architekten, Foto: Bredt Fotografie, Berlín
Projekt: Edifi cio polifunzionale, Pescara, Itálie, architektonická kancelář: Branciaroli-Mucci-Tardino, Itálie
Projekt: Edifi cio polifunzionale, Pescara, Itálie, architektonická kancelář: Branciaroli-Mucci-Tardino, Itálie

Vše pro hrubou stavbu

Každý typ budovy a konstrukce je možný – specificky a správně – od základů, přes navazující prvky jako jsou jedno či vícevrstvé stěny, standardní nebo libovolná schodiště až po hambálkové a vaznicové krovy pod rozličnými tvary střech.

Detailní dokončovací práce

Použijte promyšlené a prakticky orientované funkce, jakými jsou např. výkonný modelář oken a dveří, okenní parapety, úpravy místností, rozmanité strukturální fasády, instalační stěny, zábradlí, ploty atd.

Allplan Engineer

Allplan Engineer je výkonné BIM řešení, které podporuje celý proces projektování v inženýrských a projekčních kancelářích, u dodavatelů staveb i ve stavebních společnostech. Jeho výjimečnost spočívá zvláště v projektování výztuže betonových konstrukcí a výkresu tvaru, které umožňuje všechny stupně použití od 2D až po 3D s využitím inteligentního modelu budovy. To výrazně snižuje riziko vzniku chyb a pomáhá šetřit čas pro zpracování a dokončení projektu. Klasické dvojrozměrné nebo hybridní pracovní postupy jsou samozřejmě také možné. Ve spojení s programy Frilo Statik nebo Scia Engineer je k dispozici integrované řešení pro projektování nosných konstrukcí.

Konstrukce ze dřeva a předpjatého betonu, Zoo Zürich, Walt+Galmarini, Zürich, CH
Konstrukce ze dřeva a předpjatého betonu, Zoo Zürich, Walt+Galmarini, Zürich, CH
Výkresy výztuže tzv. Gotthardského tunelu, Gähler und Partner, Ennetbaden, CH
Výkresy výztuže tzv. Gotthardského tunelu, Gähler und Partner, Ennetbaden, CH

Na rozdíl od mnoha jiných systémů podporuje Allplan Engineer celý projekční proces – od architektonické studie až finální výkresy bednění a výztuže. Díky kombinaci s programy Frilo Statics nebo Scia Engineer tak nabízí Allplan optimální a kompletní řešení pro CAD a statiku.

Návrhy výztuže a bednění ve 3D

Allplan Engineer vedle tradičního způsobu práce s 2D čarami podporuje pracovní postupy a metodiku BIM (Building Information Modeling (BIM). Výkresy skladby, pohledy, řezy, výkazy množství betonu, výztuže včetně tvaru ohybů jsou generovány přímo z prostorového a inteligentního modelu budovy. To přináší komfort, přehlednost a zamezuje vzniku chyb během celého procesu tvorby výkresové dokumentace. Změny těles bednění nebo tvaru výztuže se automaticky a bez chyb promítají do všech výkazů a výkresů.

Přesvědčivé výkresy

Pomocí výkonných nástrojů pro layout a design vytvoříte přesvědčivou výkresovou dokumentaci. Podaří se Vám vyniknout ve velkém množství inženýrských kanceláří a oproti ostatním tak zviditelníte Vaši práci v očích investorů a stavitelů.

Bezproblémová výměna dat

Pro bezproblémovou výměnu dat jsou v Allplanu Architect a Allplan Engineer k dispozici nejpoužívanější současné formáty v aktuálních verzích (kromě jiných např. DWG, DXF, DGN a PDF).

Více na obchod@nemetschek.cz, na tel. 225 384 888 nebo na www.nemetschek-allplan.cz.


Allplan Česko s.r.o.
logo Allplan Česko s.r.o.

Společnost ALLPLAN jako globální poskytovatel BIM řešení pro AEC průmysl pokrývá celý proces plánování a výstavby od počátečního návrhu až po plánování realizace stavby a prefabrikovaných konstrukcí. Díky pracovním postupům vytvářejí uživatelé dokumenty ...