Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klíčové hospodářství, snížení administrativy a zvýšení bezpečnosti s Assa Abloy

Zajímavá je kombinace standardní cylindrické vložky s moderní elektronikou, která umožňuje jednoduše zablokovat ztracený klíč nebo změnit práva uživatelů. Systém Traka 21 je snem všech, kteří s někým jiným sdílí společné klíče. Systém zaznaménává kdo a kdy si klíč půjčil a kdy jej vrátil.

Ing. Jan Brož, obchodní manager divize profesionálních koncových uživatelů společnosti ASSA ABLOY Czech & Slovakia s. r. o., ukázal na zahájení své přednášky na konferenci KBM 2016 visací zámek. Ten visel od roku 1994 na Vysočině a do ASSA ABLOY se vrátil od ČEZ s požadavkem na přestavbu hlavního klíče. Zámek funguje i po 20 letech na dešti, větru a mrazu pořád stejně. A účastníci konference mohli právě tento úspěšný model vyhrát.

Mechatronické systémy ABLOY PROTEC + technologie CLIQ jsou kombinací standardní cylindrické vložky s moderní elektronikou. Mezi největší výhody patří zablokování ztraceného klíče, historie přístupů, časové volby a možnost kdykoliv měnit práva uživatelů. To vše bez nutnosti instalace kabeláže
Mechatronické systémy ABLOY PROTEC + technologie CLIQ jsou kombinací standardní cylindrické vložky s moderní elektronikou. Mezi největší výhody patří zablokování ztraceného klíče, historie přístupů, časové volby a možnost kdykoliv měnit práva uživatelů. To vše bez nutnosti instalace kabeláže

ASSA ABLOY je předním výrobcem dveřních uzamykacích systémů

"Samotný Abloy má více než 100letou historii, v roce 1994 se spojil se švédskou Assou a o 3 roky později koupil i českou značku FAB. Dnes působí ve více než 70 zemích světa, má téměř 50 000 zaměstnanců a zastupuje stovky značek. V roce 2013 byla společnost hodnocena časopisem Forbes jako jedna z nejinovativnějších firem na světě," řekl na úvod k historii společnosti Ing. Jan Brož a pokračoval představením vybraného sortimentu.

V ČR je v Assa Abloy 5 obchodních kanálů. Jedním z nich je i prodej profesionálním uživatelům, který se zaměřuje na objekty strategického významu a na objekty, kde z nějakého důvodu je třeba vyšší režimová bezpečnost. Typickými zákazníky jsou energetika, státní správa, policie, bankovní sektor, ale i průmyslové podniky…, kde se řeší režim manipulace s klíči a identifikačními prostředky. Vše musí být v souladu se zákonem o ochraně utajovaných informací a dalšími právními předpisy a požadavky na kritickou infrastrukturu, úschovný objekt, zabezpečenou oblast atd.

Řešení pro bezpečnost klíčů a jejich úschovu a evidenci

I v případě, že se na vás tyto zákony nevztahují, často řešíte bezpečnost klíčů a jejich úschovu a evidenci. A s tím vám může ASSA ABLOY pomoci.

Příkladem je systém generálního klíče. Při ztrátě takového generálního klíče je veliký problém. Systém CLIQ umožňuje vyřadit ztracený klíč bez výměny celého systému. Systém CLIQ má nulové náklady na instalaci. Zřídíte jej pouhou výměnou dveřních vložek nebo zavěšením visacích zámků. Systém je napájený baterií uvnitř klíče. Vše je bezdrátové a bez požadavku na mobilní datovou síť.


Systém Traka 21

Například ve společnosti Slovak Telekom se řešila bezpečnost chráněných prostor. Řešení je vhodné pro všechny objekty a místnosti, které jsou vyňaty ze sytému generálního klíče, i například historické objekty, serverovny, venkovní objekty…

V přednášce rovněž zazněly informace ke schránkovým a klíčovým depozitům Traka. Systém Traka 21 pomáhá sledovat pohyb každého klíče nebo klíčového svazku, který je vždy uzamčen v individuální pozici kabinetu. Systém účinně zabraňuje zneužití Vašich klíčů a ohrožení provozu podniku. Výhodou je vidět kdo a kdy si klíče vzal a kdy je vrátil.

Polechněte si přednášku Jana Brože ze společnosti ASSA ABLOY v mp3




Prezentace zazněla na Mezinárodní konferenci bezpečnostního managementu KBM 2016, ASSET PROTECTION.
Konference KMB 2016 se konala v říjnu 2016 a přinesla přednášky celé řady odborníků z řad policie, MV ČR, parlamentu, advokacie a odborných poradců a konzultantů ze státní i soukromé sféry.

 
 
Reklama