Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řešení pro multifunkční sportovní centra

Multifunkční sportovní centra jsou projektována pro desítky tisíc osob. Zajištění bezpečného, spolehlivého a pohodlného provozu celého objektu je základním požadavkem uživatelů všech moderních staveb. Splnění parametrů kvalitního zabezpečení dveřmi s různými funkcemi, jako jsou například unikové nebo protipožární, hraje při projektování staveb zásadní roli.

Klíčem k bezpečnosti a ochraně osob i majetku jsou výrobky značky FAB.

Dveřní ovladače (10)

Slouží k automatickému pohonu otočného dveřního křídla. Využívá se zejména s elektronickým uvolňováním dveří pomocí elektromotorického nebo elektromagnetického zámku.

Dveřní a podlahové zavírače (1.1, 5, 7, 20, 24, 26)

Dveřní zavírače FAB jsou určeny pro exteriérové i interiérové dveře. Mají možnost samostatného nastavení zavírací rychlosti a rychlosti dovření. Výhodou jsou malé rozměry a estetický vzhled. Vyhovují požadavkům norem řady ISO 9001, testovány jsou dle normy ČSN EN 1154, vysokozátěžové zavírače jsou testovány rovněž dle normy ANSI 156.4. Zavírače mají možnost instalace jak na rám dveří, tak i na dveřní křídlo. Činnost zavíračů je založena na mechanizmu pastorku a ozubnice, případně vačky, pohyb je tlumen hydraulicky. Tělesa zavíračů jsou vyrobena z lehkých hliníkových slitin. Pro výrobu zavíračů jsou přednostně používány ekologicky nezávadné a recyklovatelné materiály. Většina zavíračů je testována jako součást požárních dveří.

Elektromechanické a elektromotorické zámky (10)

Používají se všude tam, kde je nutno docílit vyšší bezpečnosti průchodu osob. Dveře jsou uzamčeny ve dvou bodech. Zámky je možné napojit na elektronické zabezpečovací nebo požární systémy.

Assa dp (10)

Elektromechanický systém generálního klíče Assa dp CLIQ

Kování FAB - interiérová (1.1, 5, 7, 10)

Jsou určena pro vstupní i interiérové dveře. Typy: interiérové kování, bezpečnostní kování.

Mincové a kartové zámky (37)

Využívají se u šatních a podobných skříněk určených pro provoz na veřejných místech bez nároku na obsluhu vydávající klíče.

Paniková kování (20, 24, 26)

Zajišťují vysokou ochranu objektu při současné možnosti úniku z nouzové situace. U elektromechanického panikového kování je úniková možnost elektronicky omezena, např. impulsem požární signalizace nebo centrálním uzamykáním. Použití dle ČSN 730802 a ČSN 730804 - Požární bezpečnost staveb.

Systém generálního a hlavního klíče (1.1, 5, 10, 20, 24, 26)

Cylindrické vložky v systému generálního a hlavního klíče umožňují uzamykání předem definovaných skupin dveří jediným klíčem. Vysoká ochranná schopnost systému spočívá v použití překrytých profilů nebo klíčů s boční lištou. Zajišťují bezpečnost objektu, omezený přístup neoprávněným osobám, zajišťují přístup kompetentním osobám do určitých prostor, snižují potřebný počet klíčů pro vstup do objektů, šetří čas, hodnoty a zvyšují bezpečnost lidí při nenadálých událostech Typy SGHK: FAB VARIANT - patentová ochrana FAB Dynamic plus - patentová přihláška FAB 2060 FAB 2018

VYBRANÉ REFERENCE


SAZKA Arena (O2 Arena) - Praha
 
Multifunkční sportovní centrum HC Pardubice

 
 
Reklama