Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Právo v roušce: vzory smluv a dokumentů pro řešení problémů způsobených koronavirem

Rozšíření nákazy koronaviru a zavedení preventivních opatření je pro občany i podnikatele novou situací, na kterou většina z nich nedokáže adekvátně právně reagovat. Skupina advokátů a advokátních kanceláří z ČR i Slovenska se proto spojila a vytvořila projekt nazvaný Právo v roušce, v němž zpřístupnila aktuální právní tipy, postupy a vzory právních dokumentů pro stávající krizové situace. Informace a dokumenty by měly lidem i firmám pomoci lépe zvládnout nenadálou tíživou situaci.

Běžně je potkáte v soudních síních či zasedacích místnostech, kde stojí proti sobě a bojují každý za svého klienta. Jenže toto nejsou běžné časy. Skupina advokátů se zapojila do vlny solidarity, která se zdá být jedním z mála světlých bodů jinak napjaté a tíživé atmosféry, a obdivuhodnou rychlostí dala dohromady unikátní projekt. Na nově vytvořeném webu www.pravovrousce.cz zdarma zpřístupnila nejpodstatnější právní doporučení, postupy a vzory právních dokumentů, které připravili přímo pro stávající krizovou situaci. Snaží se tak lidem i firmám pomoci právně reagovat na nečekané události.

I pro nás právníky je často složité držet krok se všemi změnami, které každodenně se měnící situace přináší. Lidé často potřebují řešit nečekané věci, navíc velmi rychle. Pro řadu z nich jsou ale teď služby právníků nedostupné, ať už finančně, časově, nebo i logisticky. Věříme, že možnost jednoduše si potřebné dokumenty stáhnout z pohodlí domova ušetří řadě lidí nejen výdaje, ale hlavně starosti. A o to nám šlo. Každý by měl pomoct, jak umí. Takhle to umíme my,“ říká Jana Sedláková z advokátní kanceláře SEDLAKOVA LEGAL s.r.o., která s nápadem přišla.

Na její výzvu rychle zareagovalo 12 dalších advokátních kanceláří, vč. jedné ze sousedního Slovenska. Právníci ze SEDLAKOVA LEGAL, PURE Legal, INPARTNERS GROUP, Urbášek & Partners, AK eLegal, 3ADVOKÁTI, VAŠÍČEK.LAW, MT Legal, B.Right Advokáti, ROSE LEGAL, KROUPAHELÁN, Mikuláš Vargic, SCHIN & MAJDÚCH a daňová kancelář MONEUS tak týden intenzivně pracovali na tom, aby byly všechny vzory smluv a dokumentů k dispozici co nejdříve jak v ČR, tak na Slovensku.

Více informací: www.pravovrousce.cz

 
 
Reklama