Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Rekonstrukce a provoz bytových domů – připravte se na diskusi

Konference 13.11. 2019 se blíží. Kromě přednášek je důležitou součástí i panelová diskuse. Dotazy si můžete připravit již nyní a ihned po příchodu nebo v průběhu konference je vložit do elektronické aplikace. V panelové diskusi budou odpovídat přednášející i zástupci firem, které vám představujeme.


Konference Rekonstrukce bytových domů – panelová diskuze

Konference Rekonstrukce a provoz bytových domů 13.11. 2019 v Praze se blíží. Letos s podtitulem Provozní a bezpečnostní rizika bytových domů, praktické příklady úspor.

Kromě přednášek je důležitou součástí i panelová diskuse. V panelové diskusi budou odpovídat přednášející i zástupci firem, které budou sortiment pro bytové domy představovat i v přednáškovém sále. Dotazy si můžete připravit již nyní a ihned po příchodu nebo v průběhu konference je vložit do elektronické aplikace. Co nestihneme na konferenci, zveřejníme následně v článcích.

Firmy pro prezentaci vybraly ze své nabídky řešení a výrobky vhodné právě pro rekonstrukce bytových domů. Zohlednily potřebu generační výměny techniky, optimalizaci vytápění po zateplení a výměně zdroje, bezpečnost provozu a požadavky na snadnější údržbu, vyšší komfort a zdravé bydlení.

PROGRAM + ONLINE PŘIHLÁŠKA NA KONFERENCI
13. listopadu 2019 / Masarykova kolej, ČVUT, Praha 6.

BDR Thermea (Czech republic) s.r.o.
BRILON a.s.
Danfoss s.r.o.
ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o.
ENBRA a.s.
ista Česká republika s.r.o.
IVAR CS spol. s r.o.
KABE Farben CZ
KERMI s.r.o.
Meltem Wärmerückgewinnung GmbH & Co. KG
Nicoll Česká republika, s.r.o.
REMS Česká republika s.r.o.
STIEBEL ELTRON spol. s.r.o.
VIESSMANN spol. s r.o.
Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

BRILON a.s.


S kondenzační technikou Geminox, YGNIS a regulací SIEMENS lze zřídit/rekonstruovat vlastní plynovou kotelnu pro optimální provoz otopné soustavy s důrazem na finanční úsporu a tepelný komfort. Na konferenci jsme připraveni diskutovat o tom, kdy je správná volba kaskáda plynových kondenzačních kotlů a kdy je naopak lepší investovat do stacionárních kotlů. Máme realizováno a změřeno. Ukážeme vám rozdíl v konkrétních číslech.

Pro domy, které nemají centrální kotelnu, ale kotle v jednotlivých v bytech, je ideální volbou plynový kondenzační kotel Intergas. Unikátní koncepce výměníku kotlů INTERGAS KOMPAKT umožňuje nezávislý provoz vytápění a průtokové přípravy teplé vody, kdy je dosahováno kondenzace a velmi vysoké účinnosti nejen při vytápění, ale i při ohřevu TV. Plynové kondenzační kotle Intergas jsou ideální volbou pro vytápění a průtokovou přípravu teplé vody v rodinných domech a bytech. Jsou efektivní, úsporné, dostupné, malé a velmi tiché.

Nabídka kotlů je doplněna o spalinové systémy SERIO, které jsou špičkovým produktem renomovaného německého výrobce. Pro montáž spalinových systémů SERIO jsou k dispozici montážní pomůcky, které umožňují rychlou a profesionální montáž. Montážní firma tak rychle provede bezpečný odvod spalin.





VIESSMANN spol. s r.o.


Instalujeme nové zdroje tepla a teplé vody pro vaše bytové domy – levnější, hospodárnější a ekologické.

Po celou dobu se specializuje výhradně na instalace v oblasti vytápění a ohřevu teplé vody v bytových domech. Zajistíme pro vás montáž vlastní plynové kotelny, včetně odpojení od systému CZT nebo výstavbu solárního systému či tepelného čerpadla pro ohřev teplé vody s dotací NZÚ.

Vstupte s námi do světa moderního, ekologického a především úsporného vytápění a ohřevu teplé vody v bytových domech i Vy. Při našich instalacích využíváme výhradně špičkovou techniku předního světového výrobce tepelné techniky VIESSMANN.

Nižší náklady na vytápění a ohřev teplé vody – s vlastní zdrojem od nás





ENBRA a.s.


Firmy a živnostníci, kteří montují měřiče spotřeby vody či tepla, často zapomínají na povinnost registrace u Českého metrologického institutu. Hrozí jim přitom vysoké pokuty, nejde však jen o nesmyslnou byrokracii, protože chybnou montáží měřidel mohou vznikat velké škody. Bylo-li chybně namontováno, pak i měřidlo, které jinak samo o sobě splňuje všechny požadavky na přesnost, může vykazovat chybu měření v desítkách až stovkách procent.

Pro uživatele by tedy mělo být prioritou nechat si měřidlo montovat pouze registrovaným subjektem a registraci umět ověřit.



KERMI s.r.o.


Kermi, evropský výrobce kompletního sortimentu otopných těles či plošného vytápění a chlazení, bude i v tomto roce hrdým partnerem této konference. V rámci problematiky bytových domů, jejich novostaveb či rekonstrukcí, jsme vždy schopni najít správné řešení a to nejen v oblasti vytápění. Velmi často řešíme požadavky na přechod ze starých otopných ploch na nové výrobky, jenž musí splňovat veškeré moderní prvky jako jsou funkčnost, kompatibilitu, bezpečnost, design a samozřejmě pozitivní ekonomiku provozu.

>Jak můžete ušetřit další náklady na vytápění díky moderním otopným tělesům s technologií therm-x2, jak můžete dodatečně a jednoduše instalovat podlahové vytápění do koupelny ze stávajícího rozvodu nebo jak chránit otopná tělesa levně před korozí v prostorech se zvýšenou vlhkostí, Vám rádi prozradíme již brzy v prostorách ČVUT Praha.





STIEBEL ELTRON spol. s.r.o.


Rádi se s Vámi podělíme o naše zkušenosti z provozu lokálních kotelen s tepelnými čerpadly. Specializujeme se na vnitřní instalace tepelných čerpadel v bytových domech v bývalých kočárkárnách a mandlovnách. Celou technologii zdroje tepla umisťujeme dovnitř a skrze fasádu obvykle provádíme jen a pouze dva průrazy, kde jedním průduchem přivádíme zdrojový venkovní vzduch k tepelným čerpadlům a druhým průduchem odvádíme ochlazený vzduch ven.

Naše kotelny jsou schopny ekologicky a ekonomicky vytápět celý bytový dům s průměrnou cenou tepla 350 Kč/GJ včetně všech paušálních poplatků.

Díky typizovanému řešení máme dokonale vyřešené detaily ohledně napojení na bytový dům, a především hlučnosti. Provozujeme kotelny, kde je celá kotelna bytového domu umístěna pod garsonkou, kde byla původní výměníková stanice a celá technologie je dnes tišší, než původní výměníková stanice. Specializujeme se na dodávky na klíč s minimální garancí 5 let a průměrnou návratností 6 ti let.

Těšíme se na Vás, technický tým STIEBEL ELTRON



BDR Thermea (Czech republic) s.r.o.



Naše společnost BDR Thermea (Czech republic) s.r.o. bude na konferenci prezentovat plynové kotle (jak závěsné, tak stacionární) pro centrální kotelny bytových domů značek BAXI a De Dietrich a tepelná čerpadla do výkonu 27 kW značky De Dietrich.






REMS Česká republika s.r.o.


REMS Multi-Push - skutečný multifunkční pomocník pro Vaše služby

Firma REMS představí znovu účastníkům konference inovativní multifunkční zařízení REMS Multi-Push, které se stává nepostradatelným pomocníkem při proplachu či dezinfekci vodovodních potrubí a topných systémů v rodinných, ale i bytových domech a množství instalatérů a topenářů ho už dnes ve své práci běžně používá. Na tomto stánku Vám zástupce REMS zodpoví Vaše dotazy nejen v souvislosti s aplikací normy EN 806-4 na rozvody pitné vody v bytových objektech, ale pobavíte se také o dezinfekci vody a proplachu a čištění rozvodů topení a dalších funkcích jistě pro správu objektů velmi zajímavého zařízení.




IVAR CS spol. s r.o.


Předmětem prezentace společnosti IVAR CS bude průřez produktovou nabídkou z oblasti rozvodů vytápění v uhlíkové a rozvodů sanity v nerezové oceli, rozvody plynovodů ve vícevrstvém potrubí ALPEX-GAS, úprava a filtrace vody a rozvody sanity ve vícevrstvém potrubí ALPEX s využitím podomítkových rozdělovačů a kulových uzávěrů.





Danfoss s.r.o.


Rádi se s Vámi uvidíme na konferenci TZB-info - Provoz a rekonstrukce bytových domů, která se koná na Masarykově koleji ČVUT v Praze 13.11.2019. Dozvíte se u nás, jaké novinky v této oblasti připravujeme na příští rok. Jaké výhody mají naše unikátní hlavice a jaké další výrobky Danfoss přispívají k přesné kontrole spotřeby energie a zaručenému snížení nákladů za vytápění.
Navštivte také naše webové stránky a informujte se o novinkách ze světa Danfoss www.danfoss.cz



Nicoll Česká republika, s.r.o.


Odhlučněný odpadní systém dBlue

Odhlučněné systémy vnitřní domovní kanalizace jsou již v současnosti běžným standardem v nových bytových a rodinných domech i objektech občanské výstavby. Zejména pak ve vícepatrových budovách je jimi stále častěji nahrazováno běžné odpadní potrubí při rekonstrukcích, protože právě hluk z odpadního potrubí je jedním z velkých problémů starých panelových domů i jiných starších objektů. Systém dBlue umožňuje snížení hluku odpadního potrubí až na 16 dB. Hlavním cílem při vývoji odpadního systému dBlue bylo vytvořit jednotný systém trubek, tvarovek a upevnění, který zajišťuje vysoké snížení hluku uvnitř potrubí a příznivý poměr ekonomických nákladů a nejlepších akustických výsledků ve své třídě.





Meltem Wärmerückgewinnung GmbH & Co. KG


Na stánku budeme prezentovat lokální/decentrální větrací jednotky s rekuperací, které je možné pomocí krátkého potrubního rozvodu napojit i na další místnosti. Budeme mít s sebou funkční model jednotky M-WRG-S, kterou společnost MELTEM vyrábí již od roku 2002 i letošní novinku jednotku M-WRG-II, která splňuje ty nejnáročnější požadavky pasivní výstavby. Jednotka je certifikovaná od Passivhaus-Institut Dr. Feista. Díky tomuto certifikátu se stala společnost MELTEM členem Centra Pasivního Domu v rámci ČR.

Společnost MELTEM vyvíjí a vyrábí jednotky v bavorském Allingu nedaleho Mnichova od roku 1985 a díky bohatým zkušenostem a spolehlivosti patří mezi špičku v oboru lokální/decentrální rekuperace v Evropě.

Integrovaná montáž do stěny U2
Integrovaná montáž do stěny U2
Provedení na omítku
Provedení na omítku
Provedení pod omítku
Provedení pod omítku


ista Česká republika s.r.o.


Produkty a služby společnosti ista Česká republika splňují nejvyšší požadavky na měření spotřeby energií a vyhodnocování dat, včetně požadavků nové směrnice EED. Sběrnice dat společnosti ista s chytrou technologií umožňují oboustrannou komunikaci s možností propojení s webovým portálem pro aktuální přehled nad spotřebou tepla a vody. Unikátní službou je Detekce úniku vody. Navštivte portál www.ista.com/cz a využívejte všech možností, které nabízejí nejmodernější technologie na trhu.




ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o.


Společnost ELEKTRODESIGN ventilátory představí účastníkům konference nový Centrální větrací systém bytových jednotek CRVS+CRVS3+CRVS4/COP, který je vybaven centrální VZT jednotkou Duovent® Compact nebo Modular s řidícím systémem Digireg®. Jednotka distribuuje centrálním VZT rozvodem potřebné, tepelně upravené množství větracího vzduchu do jednotlivých bytů. Bytové jednotky jsou dle konkrétní velikosti vybaveny větracími boxy buď s pevně nastaveným množstvím dodávaného vzduchu, nebo variabilním množstvím dodávaného vzduchu, které uživatel může měnit.

Další informace na www.elektrodesign.cz

Těšíme se na Vás, tým společnosti ELEKTRODESIGN ventilátory.



Zehnder Group Czech Republic s.r.o.


Desítky let zkušeností Zehnder Group s vývojem a výrobou produktů pro komfortní větrání s rekuperací tepla, stejně jako nespočet instalovaných větracích systémů svědčí o vysoké kvalitě, spolehlivosti a funkčnosti systémů komfortního větrání Zehnder.

Na konferenci Vám Zehnder představí dvě nejčastěji instalované větrací jednotky a prvky pro systémy rozvodů vzduchu pro rekonstrukce bytových domů.






Nová generace komfortních větracích jednotek Zehnder ComfoAir Q350. Účinnější, tišší a inteligentnější, zahrnuje několik technických inovací a patentů, díky kterým převyšuje konkurenci:
  • Unikátní výměník tepla ve tvaru diamantu s větší plochou a optimalizaci prouděni vzduchu pro nejvyšší energetickou účinnost
  • Inovační vyvažovaní objemu vzduchu pro maximální účinnost rekuperace tepla
  • Nejnovější technologie ventilátorů pro velmi tichy provoz Ø 43 dB(A)s nízkou spotřebou energie
  • Modulační bypass pro optimální teplotu přiváděného vzduchu
  • Intuitivní displej, dálkové ovládání nebo mobilní aplikace pro jednoduchou obsluhu
  • Volitelný předehřívač instalovatelný i dodatečně.

Komfortní větrací jednotka Paul Climos 200 Eco - ideální pro stropní instalaci. Standardně dodávána s integrovaným předehřevem a entalpickým výměníkem, zabraňující vzniku kondenzátu. Díky tomu a kompaktním rozměrům, s výškou jen 25 cm, je obzvláště vhodná pro montáž do stropních podhledů. Obsluha jednoduchým ovladačem, který je součásti dodávky. U developerských projektů, vyžadující komfortnější řešení, lze jednotku doplnit o inteligentní řídící systém, umožňující ovládáni více technologií v jedné mobilní aplikaci.

Stěžejním prvkem hygienických rozvodů vzduchu jsou větrací trubky. Zehnder ComfoTube se zabezpečují trvalou dodávku čerstvého čistého vzduchu. Vyrábí se z nezávadné umělé hmoty (antibakteriální, antistatická). Hladký vnitřní povrch Clinside výrazně omezuje usazováni prachu a umožňuje snadné čištěni. 3-4x větší ohebnost než u běžných trubek snižuje čas a cenu instalace, poloviční tlakové ztráty umožňuji tišší chod. K dodání také o Ø 75, 90 mm a ploché o výšce 51 mm.


KABE Farben CZ

Program čistá fasáda je společenství dodavatele fasádních barev KABE Farben a  realizační společnosti Umyjem to. Díky spojení dvou profesionálů v oboru, poskytujeme dlouholetou péči o fasádu bytového domu se zárukou na funkčnost fasády v trvání 13 let!

Co získáte s programem čistá fasáda po celých dlouhých 13 let?

  • Zaručenou funkčnost
  • Zvýšenou ochranu
  • Čistý vzhled
  • Zdravější životní prostředí
  • Vyšší hodnotu Vaší bytové jednotky
  • Transparentní plánování nákladů
  • Záruční dohled našich techniků

Vstoupit do programu čistá fasáda se opravdu vyplatí.



PROGRAM + ONLINE PŘIHLÁŠKA NA KONFERENCI
13. listopadu 2019 / Masarykova kolej, ČVUT, Praha 6.

Podívejte se na reportáž z konference v roce 2017

 
 
Reklama