Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Digitální evidence docházky uspoří stovky tisíc korun ročně

Povinná evidence docházky nemusí mít podobu ručního zapisování nebo posílání mailem. Konica Minolta jako první na světě vybavila multifunkční tisková zařízení funkcí digitální evidence docházky.

Funkci elektronické evidence docházky mohou aktivovat zákazníci Konica Minolta na téměř všech multifunkčních zařízeních formátu A3 i A4 vybavených dotykovým displejem včetně modelů od roku výroby 2015. Jde o inovaci, která s minimálními náklady významně pomůže firmám s digitální transformací. „Vyvinuli jsme systém evidence docházky v podobě softwarové služby, kterou lze naprogramovat přímo do multifunkčního zařízení. Firmy tak získají možnost evidence, která je ze zákona povinná, v digitální podobě bez nutnosti nákupu dalšího IT vybavení,“ říká Pavol Katrenčík, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech.

Systém mohou využít výrobní podniky, nemocnice, kulturní zařízení i veřejná správa

Elektronická docházka řeší problémy tradiční evidence spojené s ručním vyplňováním různých formulářů či legislativními dopady v případě chybějících dat. Odpadá tak přeposílání excelových tabulek e-mailem či fyzické přenášení ručně vyplněných papírů. Zaměstnanci získají konkrétní přehled o tom, kolik jim chybí odpracovat hodin v daném měsíci, kolik jim zbývá dovolené, jak často mají nárok na návštěvu lékaře či na sick day. Manažerům pak elektronická docházka zpřehlední například schvalování dovolených a umožňuje odkudkoli, tedy i z mobilního telefonu, evidovat počet zaměstnanců na pracovišti, na služební cestě či na nemocenské. Pro přihlášení lze použít klasickou zaměstnaneckou kartu, PIN nebo biometrický postup, tedy například otisk prstu.

Více informací


Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.
logo Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.

Společnost se zaměřuje na poskytování produktů souvisejících s digitalizací a automatizací procesů, či s kamerovými systémy. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň distributorem nástrojů Nintex pro automatizaci procesů a robotizaci práce.

 
 
Reklama