Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytré zrcadlo od Konica Minolta chrání zdraví zaměstnanců

Zvýšení bezpečnosti práce v průmyslu nebo třeba zvýšení ochrany pacientů i lékařů v nemocnicích. Technologie Forxai Mirror dokáže upozornit na chybějící ochranné pomůcky, nebo jejich poškození.

„Forxai Mirror rozpozná a upozorní i na takový detail, jako je díra v rukavici nebo natržený ochranný oblek. V průmyslu vidíme největší potenciál technologie například ve výrobě polovodičů a čipů. Vhodná je rovněž pro sektory farmacie, potravinářství nebo chemickou výrobu,“ uvedl Michal Šotek, ředitel divize Video Solution Services společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „O technologii projevily zájem již desítky firem v Česku a na Slovensku. Zásadní je pro ně možnost naprogramovat umělou inteligenci individuálně přesně podle jejich požadavků.“

Zařízení Forxai Mirror se skládá z chytré kamery připojené k displeji velikosti člověka, který se aktivuje přiložením speciální karty a zvednutím rukou. Umělá inteligence následně okamžitě zkontroluje stav ochranných pomůcek. Na displeji se v reálném čase stejně jako v klasickém zrcadle zobrazí výsledek testu ve formě piktogramů se zvýrazněním případných nedostatků. V případě, že zaměstnanec splňuje bezpečnostní požadavky, udělí mu technologie přístup do dalších prostor.

„V oblasti bezpečnosti umožňuje umělá inteligence v kombinaci s kamerami lepší monitorování, prevenci a reakci na různé hrozby. S pomocí termokamer lze například předcházet vzniku požáru. Systém je přitom tak citlivý, že dokáže odhalit riziko požáru ještě předtím, než se objeví první plameny. Technologie je rovněž schopna predikovat vandalismus, upozornit na opuštěné zavazadlo nebo pád a možné zranění člověka,“ vysvětlil M. Šotek.

Více informací


Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.
logo Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.

Společnost se zaměřuje na poskytování produktů souvisejících s digitalizací a automatizací procesů, či s kamerovými systémy. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň distributorem nástrojů Nintex pro automatizaci procesů a robotizaci práce.

 
 
Reklama