Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na provoz českých a slovenských firem dohlíží již 5000 chytrých kamer Konica Minolta

Dokážou predikovat vznik požáru dříve, než nastane, nebo odhalit defekt produktu ještě, než sjede z výrobní linky. Od roku 2017 společnost Konica Minolta nainstalovala již přes 5000 kamer.

„Chytré kamery ve spojení s umělou inteligencí poskytují našim zákazníkům cenná data o provozu či zákaznické spokojenosti. V reálném čase přispívají ke zvýšení bezpečnosti a produktivity práce, k optimalizaci procesů a obecně ke správným manažerským rozhodnutím,“ uvedl Michal Šotek, ředitel divize Video Solution Services společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech.

Videoanalytická řešení nejčastěji poptávají průmyslové a výrobní podniky, logistické areály, banky, sektor retailu, automoto, ale také subjekty veřejné správy jako například nemocnice. V praxi jsou kamerové systémy pro pojené s dalšími senzory či technologiemi a dokážou tak automaticky provádět nezbytné úkony. Může se jednat například o spuštění požárního poplachu, přivolání ostrahy, ovládání závory u vjezdu do areálu, odstranění vadného kusu z výrobní linky nebo třeba vygenerování návštěvnické karty pro příchozí do firmy. 

Příkladem firmy, která se rozhodla pro kompletní obměnu zastaralého statického kamerového systému za chytré řešení od Konica Minolta, je společnost Rohde & Schwarz Vimperk. „Pomocí kamer se nám podařilo zabezpečit celý areál včetně odloučených parkovacích míst pro zaměstnance i návštěvníky. Zákazníkovi jsme rovněž zavedli plnou automatizaci vjezdu a výjezdu vozidel do areálu pomocí funkce čtení registračních značek. Kamera s termovizí pak monitoruje trafostanici uvnitř areálu, což umožňuje předcházet jejímu vznícení,“ popsal M. Šotek.

Více informací


Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.
logo Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.

Společnost se zaměřuje na poskytování produktů souvisejících s digitalizací a automatizací procesů, či s kamerovými systémy. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň distributorem nástrojů Nintex pro automatizaci procesů a robotizaci práce.

 
 
Reklama