Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejnovější změny a povinnosti v energetickém hodnocení budov – již 30. 11. 2023 v Praze

Konferenci Energetická náročnost budov pořádá odborný portál TZB-info již po sedmé. Akce se koná 30. listopadu tradičně v Kongresovém sále Masarykovy koleje ČVUT. Opět jsou připraveny důležité informace, které platí od ledna 2024. Vedle toho zazní zkušenosti z praxe při realizaci úsporných opatření a obnovitelných zdrojů.


Bez energetického posouzení se neobejde žádná větší rekonstrukce obálky budovy, při čerpání dotačního titulu nemůžeme bez tohoto posouzení podat žádost, nutné je doložení a splnění sledovaných energetických ukazatelů. Jaké jsou zkušenosti z hodnocení projektů v hodinovém režimu po roce, bude prezentovat Ing. Jiří Cihlář z poradenské společnosti CEVRE.

Na evropské půdě vzniká nová revize Směrnice o energetické náročnosti budov. Jedním z cílů nové verze směrnice je bezemisní fond budov v roce 2050. Bezemisní standard by měl platit pro všechny budovy včetně památkově chráněných nebo budovy v památkových zónách. O revizi této směrnice bude přednášet prof. Karel Kabele z ČVUT v Praze.

Fotovoltaika je v současnosti také velkým tématem, příspěvky se budou věnovat přípravě nových projektů. Jaké jsou v ČR podmínky pro modernizaci budov s nejhoršími energetickými parametry? Jak bude vypadat povinná kontrola systémů vytápění, jejíž provedení bude od 1. 1. 2024 kontrolovat SEI a za nesplnění hrozí vysoká pokuta? A co dalšího se chystá pro energetické specialisty? Dozvíte se v dalších přednáškách. Podívejte se na kompletní program.

Konference je určena pro projektanty, architekty, energetické specialisty a auditory, techniky, státní správu povolování staveb, majitele a provozovatele objektů. Pro dotazy posluchačů bude rezervován dostatek času v panelových diskusích.

Konference je zařazena do projektu celoživotního vzdělávání s bodovým ohodnocením: ČKAIT 1 bod, ČKA 2 body a ENEX 2 kredity (Přidělené číslo vzdělávací akce: 371).

Pro registraci na konferenci stačí navštívit webovou stránku konference Energetická náročnost budov a vyplnit jednoduchý formulář.

Na setkání 30. listopadu v Praze se těší TZB-info.

Program konference a registrace


Topinfo s.r.o.
logo Topinfo s.r.o.

Navrhujeme a vytváříme výjimečné internetové projekty již od roku 1999. Rozsáhlé eshopy, portály, weby a aplikace na míru. Vytvořili jsme a provozujeme největší odborné stavební portály TZB-info a ESTAV.cz.

 
 
Reklama