Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Digitalizace správy majetku budovy pro efektivnější využití Facility Managementem

Jestliže plánujete stavební projekt s důrazem na udržitelnost, inteligentní fungování a ekonomický provoz, BIM projektování je ten správný efektivní nástroj. To potvrdil Marek Šnyrch ze společnosti DELTA Group ČR na konferenci Dalux User Day.


Na konferenci Dalux User Day mluvil Marek Šnyrch ze společnosti DELTA Group ČR o digitalizaci stavebnictví, digitálním datovém prostředí pro stavební projekty, BIM, ale třeba i pasportizaci objektu pro určení jeho zůstatkové hodnoty.

Vývojové centrum mobility BMW Group v Sokolově využilo platformu Dalux jako svého prostředí pro sdílení dat (CDE – Common Data Environment). Právě na tomto stavebním projektu byl poprvé v České republice implementován modul Handover pro efektivnější digitální evidenci majetků.

Pavel Lacina a Tomáš Fritz, z českého zastoupení Dalux, potvrdili, že Dalux jako CDE platforma pro přípravu majetků se v České republice využívá poprvé právě na tomto projektu. Technologie umožňuje efektivní a transparentní správu projektu prostřednictvím centralizovaného systému.

Projekt nového vývojového centra automobilky BMW Group v Sokolově je skutečně rozsáhlý (70 000 m2) a využití Dalux jako CDE umožnilo efektivní správu dokumentace, plánování a koordinaci, což přispělo k jeho úspěšnému průběhu a dokončení.

Digitalizace správy majetků v praxi

V praxi přináší digitalizace správy majetků a platforma typu Dalux mnohé výhody. V DaluxFM je k dispozici model skutečného provedení propojený s majetky a jejich vlastnostmi. Poskytuje také jednoduchou aplikaci pro kontakt na správce a přehled pro investora.

Vývojové centrum automobilů budoucnosti společnosti BMW Group v Sokolově, kde je generálním projektantem pozemních staveb DELTA Group ČR/DELTA Projektconsult, bude oficiálně slavnostně otevřeno letos v létě. Pokud vás zajímá digitalizace stavebních procesů, neváhejte zástupce ze společnosti DELTA – Marek Šnyrch: m.snyrch@delta-group.cz – kontaktovat.

Více informací


DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 
Reklama