Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CAD Studio - rekordní hospodářské výsledky za fiskální rok 2018

Společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, BIM a GIS řešení ve střední Evropě, uzavírá svůj finanční rok vždy v březnu a hospodářské výsledky za tento rok překonaly dosavadní maxima.

Firma dosáhla celkového obratu 395 milionů korun, což představuje meziroční nárůst přes 38 % a u slovenské divize dokonce 62 %, a posílila v prodeji licencí a služeb pro klíčové oblasti strojírenství a výroby i stavebnictví a architektury.

Rok 2018 završil přechod obchodního modelu prodeje CAD a BIM aplikací od Autodesku. Ty jsou již dodávány výhradně levnější a pro zákazníky pružnější formou pronájmu (subscription) a i většina stávajících zákazníků již využila 3leté akce zvýhodněného přechodu z trvalých licencí na subscription (M2S). Přesto společnost CAD Studio zaznamenala téměř 44% meziroční nárůst obratu v prodeji licencí Autodesk. Na zaznamenala dokonce 71% nárůst obratu z prodeje těchto licencí.

Růst se projevil v oblasti strojírenství (CAD/CAM), ale zejména ve stavebnictví (BIM) a GIS. K růstu obratu přispělo i posílení pozice v oboru designu a multimédií díky loňské akvizici společnosti A|W Graph.

„Vidíme trvající zájem našich zákazníků - projektantů, investorů i výrobců pro stavebnictví - o řešení a implementační služby kolem Informačního modelu budovy (BIM) - tedy především o aplikace Revit a Civil 3D, o knihovny a o nástroje pro spolupráci. Ve výrobním průmyslu pokračuje snaha firem zefektivnit své konstrukční a obchodní procesy propojením CAD, PDM, ERP a web služeb, kde má CAD Studio dlouholeté zkušenosti. Těší nás také rostoucí zájem o naše GIS řešení twiGIS. Budeme rovněž pokračovat ve vývoji vlastních aplikací, bonus nástrojů, knihoven, konverzních nástrojů a postprocesorů pro české, slovenské i zahraniční zákazníky.“ říká Jan Binter, výkonný ředitel CAD Studia.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama