Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody odběru služeb v rámci náhradního plnění

Podívejte se, jaké výhody obnáší odebírat služby v rámci náhradního plnění.

Výhody odběru služeb v rámci náhradního plnění

Náhradní plnění znamená odběr služeb a zboží od firem, které zaměstnávají více než 50 % osob se zdravotním postižením. Ve své podstatě se jedná o pomoc s řešením zaměstnávání OZP a splnění závazků vůči státu a zákonu a zaměstnanosti.

Proč si vybrat náhradní plnění

Odběr služeb nebo výrobků je mnohem výhodnější než odvod tzv. invalidní daně do státního rozpočtu. Mezi další výhody patří to, že odvody do státního rozpočtu stále rostou díky zvyšování se průměrné mzdy. Vy však můžete investovat své finance lépe prostřednictvím náhradního plnění, díky kterému nepůjdou Vaše peníze do státní kasy.

Když jste zaměstnavatel, své peníze můžete vložit do užitečných služeb, které budete při provozu své společnosti využívat, jako jsou úklidové nebo bezpečnostní služby.

Mezi další výhody patři to, že jako odběratelovi náhradního plnění Vám odpadá povinnost přizpůsobení prostředí Vaší společnosti potřebám zaměstnance OZP. Také se Vám díky vyšší nemocnosti, nižší produktivitě atd. nezvýší náklady při zaměstnání OZP. Navíc díky náhradnímu plnění budete mít cenu služby sníženou až o třetinu.
Předejděte rizikům díky kontrolním mechanizmům a vyhněte se rizikům tzv. přefakturace a dalším praktikám zneužívání náhradního plnění.

Těm, co mají zájem o náhradní plnění doporučujeme tuto službu smluvně dohodnout. Zajistí Vám to korektní jednání ze strany poskytovatele náhradního plnění a plnění veškerých smluvních podmínek.

 
 
Reklama