Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pravidelná kontrola – nutná podmínka správné funkce nouzové sprchy

Bezpečnostní či nouzové sprchy jsou součástí všech pracovišť, kde může dojít k ohrožení zdraví člověka. Aby byla sprcha vždy plně funkční, jsou nezbytné její pravidelné kontroly.

Pravidelná kontrola – nutná podmínka správné funkce nouzové sprchy

Při zasažení osob požárem nebo hrozí-li poleptání chemikáliemi na velké ploše, první pomoc zajišťují bezpečnostní tělní sprchy. V případě částečného zasažení je vhodné využití kombinovaných očních a tělních sprch, u kterých je možnost využít jen oční sprchy.

Sprchy se instalují různým způsobem: do omítky, na stěnu, do obložení, nebo mohou být volně stojící s montáží na podlahu. Oblíbené jsou i praktické modely, které se montují nad dveře. Kvalitní nouzové sprchy se vyrábějí z nerezu nebo kombinaci nerezu a mosazi kryté chemicky odolným práškovým lakováním. Nově vyvinuté speciální samovyprazdňovací sprchovací hlavice vyrobené z nerezu nebo chemicky odolného ABS plastu zajistí šetrný oplach díky rozdělení množství vody do jemných proudů a nepoškodí pokožku ani zrak. 

Firma BangCo (OčníSprchy.cz) nabízí ověření funkčnosti všech typů bezpečnostních sprch jako servisní výkon. Součástí této služby je prověření kompletnosti a funkčnosti sprchy, zjištění poškozených a vadných dílů, kontrola varovných symbolů z hlediska viditelnosti a pevnosti. O ověření je vystaven protokol včetně návrhu na náhradu poškozených nebo chybějících dílů a piktogramů, případně návrhu na náhradu starých, opotřebených a nevhodných sprch našimi moderními odolnými sprchami. Taková kontrola se má provádět obvykle jednou ročně.

V případě zájmu o ověření funkčnosti Vašich bezpečnostních sprch nás prosím kontaktujte.

 
 
Reklama