Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oční vymývačky pro místa s rizikem zamrznutí

Na každém pracovišti, kde by mohlo dojít k poškození nebo i jen ohrožení zdraví člověka, je nutné, aby v dosahu bylo centrum záchrany – tělní či oční sprcha nebo alespoň vymývačka.

Oční vymývačky pro místa s rizikem zamrznutí

V poslední době se stále rozšiřuje nutnost instalovat centra záchrany také v provozech, kde nelze zajistit temperování v zimních měsících. V halách bez vytápění, na venkovních pracovištích, všude kde obsluha manipuluje s nebezpečnými látkami, je nezbytné instalovat vhodnou a kvalitní mrazuvzdornou bezpečnostní sprchu. Pokud není na pracovišti přívod vody, lze využít alespoň oční sprchu se zásobníkem nebo vyhřívaný box s vymývačkami.

Vyhřívaná skříň se sprchou se zásobníkem:

Součástí je oční sprcha se zásobníkem 60 l, dostačující pro 15minutový výplach očí. Plní se běžnou pitnou vodou. Vzhledem ke stárnutí vody v zásobníku je nutné ji kvůli nebezpečí množení zárodků pravidelně měnit, nebo použít stabilizační přísadu nebo tkaninu. Prodlouží se tak interval výměny náplně. Vyhřívaná skříň je určena i pro zóny EX 1 & 2.

Nástěnné vyhřívané boxy na vymývačky dodává firma BangCo ve 2 variantách:

  1. Mrazuvzdorné skříňky z nerezové oceli. Vhodné také pro pracoviště s požadavky na zóny EX 1 & 2. Elektricky vyhřívané, odolné proti zamrznutí obsahu, prachotěsné. Lze je vybavit běžnými typy vymývaček.
  2. Prachotěsné nástěnné skříňky z odolného polystyrenu vybavené topnou fólií. K dispozici jsou ve 2 velikostech, menší pro vymývačky o objemu 200 - 500 ml a větší pro vymývačky 500 – 1 000 ml. Do obou velikostí boxů lze umístit vymývačky pro 1 oko i s nástavcem DUO pro současný výplach obou očí, s obsahem sterilního roztoku NaCl nebo fosfátového pufru.

Oční vymývačky i tankové sprchy odpovídají normám ČSN EN 15154-4:2009.

 
 
Reklama