Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Delta v roli experta na semináři projektování staveb v principu BIM

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků uspořádala 20. 9. 2017 v Jihlavě seminář novodobého projektování staveb v principu Building Information Modeling včetně ukázek jeho využití v praxi.

Praktické ukázky a práci v BIM prezentoval na semináři ze slovenské DELTY Martin Mistřík
Praktické ukázky a práci v BIM prezentoval na semináři ze slovenské DELTY Martin Mistřík


DELTA jako nejvýznamnější projektová kancelář v kraji Vysočina prezentovala princip fungování BIM ostatním projektantům a řemeslům podílejících se na projektu, ukázala praktické zkušenosti a nabité poznatky z již realizovaných projektů. Erik Štefanovič v rámci svého semináře prezentoval především výraznou změnu spolupráce všech zúčastněných na projektu, které sebou princip BIM přináší. Zdůraznil, že BIM nepřináší do českého stavebnictví jen nový software, ale je třeba si uvědomit, že zcela mění formu komunikace a způsob spolupráce všech zúčastněných na projektu. To sebou nese také potřebu sdílení dat se kterými všichni zúčastnění pracují, a tedy i nutnou ochranu těchto dat a informací o daném stavebním projektu. Do své přednášky objektivně zahrnul nejen výčet výhod a užitků, které projektovému týmu i investorovi BIM přináší, ale zmínil také počáteční překážky a nástrahy, které BIM při přechodu na projektování budovy v principu BIM na uživatele čekají.

Kromě tématu BIM se Štefanovič krátce věnoval také produktu Datenpool jako podpůrného prostředku pro inteligentní řízení projektů a nástroje, který zajistí vybraná data v bezpečí. Závěr přednášky se nesl v duchu SMART TEAMU a jeho SMART projektové kultury od které se odvíjí výsledná kvalita stavebního projektu.


DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 
Reklama