Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Road show 2017 – My a naše bezpečnost

Společnost Siemens ČR se v letošním roce stala partnerem cyklu odborných debat na téma My a naše bezpečnost pořádaných Národním institutem pro obranu a bezpečnost.

Cílem je prohloubit diskuzi na téma zajištění obrany a bezpečnosti krajů i celé ČR se zástupci krajů, měst a obcí a laické veřejnosti a informovat o technologických řešeních, která Siemens v této oblasti nabízí.

Tato setkání, za účasti čelných představitelů bezpečnostních a obranných organizací, zástupců průmyslu, vědy a výzkumu a vzdělávacích institucí s občany, poskytují unikátní příležitost pro sdílení a získávání informací o potřebách země a krajů při řešení případných krizových situací. Mezi hlavní témata debat patří: informovanost obyvatelstva o krizových situacích, terorismus a měkké cíle, branné spolky a úloha průmyslu, vědy a vzdělávání jako podpora bezpečnosti regionu.

Road show 2017 – My a naše bezpečnost 10. 5. 2017

Žofínský palác, Praha
Organizátor: Národní institut pro obranu a bezpečnost, z.ú. ve spolupráci s Magistrátem hl. města Prahy
Hlavní témata:
  • Vlast a její obrana / Národnostní cítění
  • Bezpečnost obyvatel za mimořádných událostí / Bezpečnostní gramotnost, prevence, modelový příklad vzdělávacího projektu "Městečko IZS" v Karlovarském kraji
  • Efektivní využívání zdrojů / Sjednocení bezpečnostních technologií
  • Role průmyslu, vědy a výzkumu jako součást bezpečnosti regionu

Odborní experti Siemens postupně vystoupí v diskusích ve všech krajích ČR.

První odborná debata proběhla 11. dubna 2017 v Mladé Boleslavi pod záštitou hejtmanky kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové, další setkání se odehraje 10. května v Praze v paláci Žofín.

„V době velkého rozmachu sociálních sítí, se kterými je spojena otázka ochrany soukromí, je nesmírně důležité zaměřit se především na bezpečnostní gramotnost obyvatel, ať už jde například o vnímání svého okolí, či způsoby chování při kritických situacích,“ říká Radek Zachoval, vedoucí technického oddělení divize Building Technologies, Siemens ČR.

„Měnící se svět se základní potřebou klidu, pokoje a bezpečí, ve kterém se každý den objevují nová a komplexnější rizika, vyžaduje systémy, které nečerpají vstupní informace pouze z konvenčních systémů (PZTS, ACS, CCTV…), ale i z nově vznikajících, jako jsou např. systémy pro detekci dronů, zobrazovací systémy skrytých předmětů na těle osob, systémy rozpoznání obličejů a srovnání s databází osob, systémy pro analýzu odložených zavazadel, systémy pro analýzu přepravovaných tekutin apod. To vše se již stává součástí komplexního bezpečnostního řešení,“ doplňuje Tomáš Semerád, vedoucí obchodního oddělení Security divize Building Technologies, Siemens ČR.

Téma bezpečnost se objeví i na podzim v rámci největšího stavebního veletrhu FOR ARCH Praha 2017.
Jak bezpečněji bydlet - pátek 22.9. 2017
TZB-info a ESTAV.cz zvou na akce v září v rámci doprovodného programu FOR ARCH Praha 2017
  • čtvrtek 21. září 2017 2. ročník konference „Požární bezpečnost staveb“
  • pátek dne 22. září 2017 Jak bezpečněji bydlet.
  • právní poradenství zdarma
Jak bezpečněji bydlet navazuje na loňskou úspěšnou konferenci Jak koupit bydlení i na stejnojmenné téma, které je na ESTAV trvale přístupné a obsahuje řadu článků, komentářů a součástí je i elektronická verze praktické příručky Jak koupit bydlení pro zájemce o koupi bytu a domu. Na veletrhu FOR ARCH bude k dispozici i 3. aktualizované vydání v tištěné podobě.
Ve stejném duchu praktických rad připravujeme letošní téma Jak bezpečněji bydlet, které se týká skutečně každého. Jednotlivé přednášky budou o celkové bezpečnosti domu nebo bytu, výběru kamer, zámků, mříží atd. a o souvislostech a důsledcích volby a o součinnosti jednotlivých prvků. Vše s cílem správně se postavit k prevenci kriminality. Jde nám o to upozornit na význam jednotlivých prvků a úskalí nákupu, montáže a provozu. Záštitu nad konferencí převzala Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm a Policie České republiky.
Obsah jednotlivých příspěvků skloubí téma technická bezpečnost (poplachové, přístupové a kamerové systémy) s problematikou vnímání bezpečnosti (občan a odborník, prevence kriminality, odbornost, uvádění bezpečnostního výrobku na trh).

Na TZB-info témata bezpečnost najdete v rubrikách:
Poplachové a zabezpečovací systémy, Kamerové systémy, Přístupové systémy, Elektrická požární signalizacea Požární bezpečnost staveb. V tématu bezpečnost se prolínají zejména informace z oborů Elektrotechnika a Facility management.

Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama