Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Karla Šlechtová: 2,17 miliard korun na rozvoj bydlení

Vláda ČR dnes souhlasila s návrhem rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) na rok 2018, který předložila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.


© Fotolia.com

Celkové výdaje SFRB budou v příštím roce činit více než 2,17 mld korun.

„V současné době intenzivně pracujeme na zásadní proměně Státního fondu rozvoje bydlení. Je potřeba, aby jeho služby mohli využívat nejen občané, ale také starostky a starostové pro financování projektů ve svých obcích,“ říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Celkové výdaje Státního fondu rozvoje bydlení by se měly v roce 2018 vyšplhat k téměř 2,17 mld. korun. Vedle návratných podpor, mezi něž patří například zvýhodněné úvěry, zahrnují výplatu dotací z minulých let a náklady na správu a zajišťování podpor.

Státní fond rozvoje bydlení podporuje výstavbu nájemních bytů realizovanou obcemi i soukromými investory. Dále podporuje komplexní opravy a modernizace bytových domů se zaměřením na snižování jejich energetické náročnosti. Podporu mladým lidem poskytuje na modernizaci nebo pořízení vlastního bydlení. Svojí činností napomáhá k plnění cílů veřejné politiky v oblasti bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů. Podmínky poskytování podpor se řídí příslušnými nařízeními vlády.

 
 
Reklama