Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na celkem 21 místech po celé ČR proběhnou díky podpoře MMR demolice nevyužitých budov

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová rozhodla o schválení prostředků určených k poskytnutí dotací v rámci programu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách. Téměř 69 milionů korun bude rozděleno mezi 21 projektů.

Jedná se o pilotní program, který má před sebou ještě dva roky a dalších 200 milionů korun, které mohou starostové obcí využít na demolice chátrajících objektů. Věřím, že revitalizovaná území na místech současných chátrajících budov pomohou zvýšit kvalitu života v dané obci i jejím okolí,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Cílem podprogramu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách Ministerstva pro místní rozvoj je pomoci připravit území tak, aby jej bylo možné znovu plnohodnotně využít k dalšímu udržitelnému rozvoji obce. Demolice objektu musí být následována celkovou revitalizací prostoru, včetně možné výstavby objektu, který ale musí sloužit jinému účelu než sociálnímu bydlení (školské zařízení, komunitní centrum, sportovní zařízení atd.). Žadatelem v tomto podprogramu mohou být obce, které mají ve svém katastru sociálně vyloučenou lokalitu.

Dotace bude poskytována až do výše 80 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce a její čerpání může být rozloženo do dvou let. Na roky 2016 až 2018 má ministerstvo připraveno 300 milionů korun, konkrétně 100 milionů každý rok. Celková částka finančních prostředků schválená k poskytnutí dotací pro podprogram Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách v rámci 1. výzvy je 68 795 319,- Kč.

Nejvíce projektů pochází z Ústeckého kraje, který byl součástí specifického dotačního titulu zaměřeného na kraje s nejvíce sociálně vyloučenými lokalitami,“ dodala Karla Šlechtová.

Seznam schválených projektů.

 
 
Reklama