Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Festival nejen pro všechny s handicapem Život bez bariér již v říjnu v Ostravě

Jak aktivně strávit důchodový věk? Jaké jsou novinky na trhu s pomůckami pro zdravotně znevýhodněné osoby? Potřebujete poradit s výběrem kompenzačních pomůcek nebo vozíčku? Neváhejte dorazit na Černou louku do Ostravy, kde se 4. – 6. října uskuteční festival Život bez bariér.

Na festivalu najdete pestrou nabídku firem poskytujících sociální a asistenční služby, úpravy vozidel, bydlení, možnosti trávení volného času a cestování, protetické, ortopedické a kompenzační pomůcky, nejrůznější elektrické invalidní vozíčky a mnoho dalšího.

Představí se celá řada sdružení, nadačních fondů, neziskových organizací. V rámci doprovodného programu budou probíhat přednášky významných lékařů, workshopy, poradny, tvořivé dílny nebo módní přehlídka funkčního prádla pro handicapované.


Na festivalu ŽIVOT BEZ BARIÉR se můžete těšit na zajímavé přednášky, např. na téma: Zdravý senior, Aktivní život pro maminky s dětmi, Život bez zábran. V rámci módní přehlídky bude představeno speciální oblečení pro vozíčkáře od společnosti FZWear – Spolek Martina Zacha. Vystoupí mladá tanečnice na vozíčku Karolínka Dejová. Hluchoslepý pan Ladislav Holba, který je zaměstnaný v charitě sv. Alexandra v Ostravě-Kunčičkách, přiblíží návštěvníkům práci a dovednosti svého vodícího psa a představí také konkrétní činnosti charity.

V pátek 4. 10. se uskuteční zajímavá přednáška na téma „Desatero obrany před šmejdy v energetice“ – přednášející: Mgr. Lenka Ferčáková, vedoucí oddělení sporných a schvalovacích řízení ostravského pracoviště ERÚ.

Každý den v 10:30 a ve 14:00 hod. se uskuteční beseda pro seniory „Bezpečně doma a na ulici“. Dozvíte se, jak zabezpečit svůj byt – bezpečnostní dveře, řetízek, panoramatické kukátko a jak si dát pozor na své věci v dopravních prostředcích, obchodních centrech nebo na tržištích. Besedu pořádá Městská policie Ostrava.

Po celou dobu konání festivalu bude ke zhlédnutí interaktivní výstava „Jak se žije s handicapem aneb Poznat znamená porozumět“. Projekt přiblíží zdravým návštěvníkům svět postižených. Seznamuje s tím, jak vnímají své okolí, upozorňuje na rozdílné možnosti handicapovaných – nevidomých, neslyšících nebo lidí se ztrátou či omezením hybnosti. Děti si budou moct na vlastní kůži vyzkoušet jízdu na invalidním vozíčku připravenou dráhu, se slepeckou holí a speciálně upravenými brýlemi se projdou výstavou, vyzkouší se domluvit pouze pomocí znakové řeči, psát na pichtově psacím stroji, číst braillovo písmo atd.

V sobotu 5. 10. se uskuteční také „Bezlepkový jarmark“ v rámci 5. celostátního setkání celiaků v Ostravě. Akce je určena pro širokou veřejnost a připraven bude odborný program, který se bude skládat z přednášek a individuálního poradenství. Představí se firmy z celé České republiky, které vyrábějí a prodávají bezlepkové potraviny.

Patronem festivalu ŽIVOT BEZ BARIÉR se stal Martin Zach – muž roku 2009, sportovec, moderátor.

Těšíme se na Vás 4. – 6. 10. 2019 na Černé louce v Ostravě. Festival Život bez bariér… jedeme v tom společně.





OTEVÍRACÍ DOBA

Pátek 9.00 – 17.00
Sobota 9.00 – 17.00
Neděle 9.00 – 16.00

VSTUPNÉ

100 Kč dospělí
50 Kč děti (nad 6 let včetně), studenti (s platným studentským průkazem), důchodci (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů
25 Kč hromadný vstup pro školy (minimálně 20 osob) – prodej pouze na místě ve dnech konání akce
ZDARMA děti do 5 let včetně, doprovod ZTP/P
Platí VIP karta 2019

www.cerna-louka.cz
FB událost: https://www.facebook.com/events/360898008117500/

 
 
Reklama