Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Velikost a struktura poptávek po kancelářských prostorách v Praze, Brně a Ostravě

Portál Kancelare.cz zveřejňuje velikost a strukturu poptávek po kancelářských prostorách v Praze, Brně a Ostravě.

Změna struktury poptávek po kancelářích v Praze, brně i Ostravě.

Pravidelná čtvrtletní analýza poptávek po volných kancelářských prostorách v Praze, Brně a Ostravě odhaluje změny její struktury. V Brně stoupla poptávka ze strany firem s 5 až 10 zaměstnanci téměř dvojnásobně na 65 % a v Praze si ještě posílila pozici dominantní městská část Praha 1.

Praha


Praha - podíl poptávek podle městských částí

Dominantní pozice městské části Praha 1 na objemu poptávek se potvrdila i v druhém čtvrtletí 2015. Z 26 % stoupla na 31 %. Propad poptávek po volných prostorách zaznamenala Praha 5. Městská část Praha 4 s mírným poklesem o 3 % zůstává na pozici dvojky. Portál Kancelare.cz další větší posun eviduje v Praze 9, kde nastal nárůst z 6 % na 9 %.

"Ve 2. čtvrtletí letošního roku se on-line poptávky malých firem do 5 zaměstnanců zvýšili na úroveň 67%. Za minulý kvartál to bylo 57 %. Ze strany firem z 5 - 10 zaměstnanci evidujeme významný pokles hodnoty z 30 % na pouhých 12 %. Naopak kladný vývoj vidíme v poptávkách firem od 20 - 50 zaměstnanců, který se zvýšil mezikvartálně z 2 % na 9 %,“ hodnotí vývoj poptávek Robert Čambal, výkonný ředitel portálu Kancelare.cz.

Brno


Brno - poptávka podle velikosti firem (počtu zaměstnanců)

Při porovnání prvního a druhého čtvrtletí se nejvýznamnější změna udála v poptávkách ze strany firem do 5 zaměstnanců. V minulém čtvrtletí byla na úrovni 35 %, ale v 2. Čtvrtletí 2015 vystřelila až na hodnotu 64 %. Zajímavé je, že nejde o tak výjimečný skokový vývoj. V minulém roce ve 2. kvartálu byl tento údaj na úrovni 34 %, následně 62 % (3. kvartál) a ve 4. čtvrtletí 41 %.
„Propad jsme zaznamenali při firmách ze segmentu společností s 5 - 10 zaměstnanci. Z hodnoty 34 % klesli v sledovaném 2. čtvrtletí na 22 procent,“ uvádí R. Čambal.

Ostrava


Ostrava - poptávka podle velikosti firem (počtu zaměstnanců)

Portál Kancelare.cz při srovnání čtvrtletí zaznamenal v Ostravě jenom mírné změny ukazovatelů poptávek. Největší posun nastal v poptávkách firem od 5 -10 zaměstnanců, které poklesly z 19 % (1. čtvrtletí 2015) na 15 %.

O portálu Kancelare.cz:
Kancelare.cz je centrální databáze volných kanceláří a skladů, jejímž cílem je zjednodušit a zpřehlednit proces výběru prostor. Základním cílem je zobrazovat jen aktuální kancelářské a skladové prostory a žádné vícenásobné nabídky téže nemovitosti, díky čemuž získává návštěvník portálu dokonalý přehled. Pro klienty v České republice a na Slovensku od začátku roku 2012 zajistily Kancelare.cz a Kancelarie.sk přes 31 800 písemných poptávek.

 
 
Reklama