Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Workshop Monitoring a využití dat z monitoringu pro efektivní provoz budovy

Optimalizace provozu na základě dat z monitoringu umožňuje dosažení nižších provozních nákladů. Seminář proběhne na Aquathermu ve středu 4. 3. 2020. Bude zahrnovat i příklady z praxe a vstup je zdarma.


© Fotolia.com

Akce je akreditována v rámci projektu Celoživotního vzdělávání ČKAIT a je ohodnocena 1 bodem

STŘEDA 4. 3. 2020, 15:00 - 17:00


pořadatel: TZB-info, moderuje Ing. Renata Straková

Aquatherm Praha, PVA Letňany, vstupní hala 1 – sál č. 1
Vstup je pro návštěvníky veletrhu ZDARMA. Volná vstupenka na veletrh

Téma workshopu: Dlouhodobé sledování provozu zařízení přináší mnoho užitečných dat, na jejichž základě lze snižovat spotřebu, optimalizovat nová zařízení i předvídat poruchy. Optimalizace provozu je klíčový nástroj k dosažení nižších provozních nákladů.

  • Ing. Renata Straková, energetická auditorka, Entech-Group a redaktorka TZB-info – Monitoring – základní prvek energetického managementu.
    Příklady monitoringu školní a administrativní budovy, práce s reálnými daty, jak je číst a dále transformovat k dosažení provozních úspor.
  • Jaroslav Gottwald – SGE STAVEBNÍ s.r.o. – Monitoring spotřeby vody, vyúčtování vody a tepla.
    Aktuální praxe a výhled požadavků
  • Michal Galuška M.Eng., Daikin Airconditioning Central Europe – Czech Republic – Přínos monitoringu pro správce a uživatele budov
    Společnost Daikin zřídila v roce 2017 Evropské centrum vzdáleného monitorování. Jaké jsou cíle a praktické výsledky?
    Monitorovací systémy ve spolupráci s řídícím softwarem na jednotlivých zařízení umožňují prostřednictvím internetového připojení dálkové nastavení, servisní zásahy a informace o provozních stavech. Navíc jsou schopny z monitorovacích dat zpracovat zákazníkovi analýzy, na základě kterých lze dále optimalizovat provoz konečného zařízení.
  • Ing. Miloš Lajn, Ph.D., ČVUT, FS, Ústav techniky prostředí - Provozní data, optimalizace jednotek klimatizace a větrání, nastavení
    Aktuální požadavky kontroly klimatizací
 
 
Reklama