Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak si poradit s úpravou dětského pokoje?

Dětský pokoj je asi jedna z prvních místností po kuchyni, kterou zařizujeme jako první. Je totiž důležité, aby se dítě cítilo ve svém pokojíčku příjemně a bezpečně. Dětský pokoj má být ve věku batolete a předškoláka hernou, později studovnou a odpočinkovou zónou. Co dělat, pokud jsou v rodině děti různého pohlaví a věku?


Standardem dnešních bytů je velikost 2+1 až 3+1 (nebo kk). Dnes skoro 3 miliony lidí bydlí v panelovém domě, další v cihlovém. Stále je více lidí, kteří žijí v bytech než těch, kteří žijí v rodinném domku. Už i etapa přesunu mladých rodin za okraje měst se začíná otáčet, zájem přesunu ven z města klesá, a dokonce se začíná ukazovat trend, kdy mladé rodiny se zpět do měst vrací.

Jak tedy vyřešit nutnost příjemného a vyhovujícího prostředí pro své děti v bytě, kde je pro ně k dispozici třeba jen jeden pokoj? Možností je několik. Pokud prostor dovoluje, lze prostor přepažit sádrokartonovou příčkou. Zde je ale nutné zabezpečit přísun světla do každé části. Pokud toto není možné díky dispozici pokoje, pak je možnost vytvoření určitých zón.

Rozdělení místnosti na dívčí a klučičí část je možné třeba zástěnami, které vytvoří příjemné části plně odpovídající každému uživateli. Pokud majitelé bytu zvolí kvalitní, variabilní a kompatibilní prvky zástěn, může s rostoucím věkem dítěte prostor dle jeho potřeb upravovat. Jednou takovou možností jsou designové zástěny a modulové prvky rakouského výrobce nábytku Wiesner-Hager, který má svou továrnu také v Humpolci. Moduly m.zone jsou dodávány v rozměrech dle přání klienta – výška zástěn od 70 cm do 100 cm. Jsou potahované kvalitní a odolnou látkou v mnoha odstínech, které si klient opět vybere sám. Některé sedací a odpočinkové prvky, jako jsou křesílka, sedáky či lenošky vytvoří spolu se zástěnou funkční studijní či odpočinkový koutek pro mladého teenagera. Řada m.zone dokáže vytvořit „koutek“ pro malé dítě, ale i pro jeho staršího sourozence, a to velmi vhodným způsobem tak, že z pokoje bude designový prostor vhodný pro obě věkové kategorie.

Panel s odnímatelnou banderolou v kontrastním designu látky. V úkrytu pod banderolou se nacházejí prvky k uchycení odkládacích přihrádek a upevnění plochých obrazovek.
Panel s odnímatelnou banderolou v kontrastním designu látky. V úkrytu pod banderolou se nacházejí prvky k uchycení odkládacích přihrádek a upevnění plochých obrazovek.

M.zone ale může potěšit i malé děti jen tím, že jim v pokojíčku vytvoříte napínavé bludiště. To uvidí jen oni ve své fantazii, ale pro vás, rodiče, dojde k funkčnímu rozdělení.

Pokud domov obývají dva studenti, i ti potřebují svůj klid. Každý musí mít vlastní místo na svůj systém učení i odpočívání a samotného žití. Pokud stačí jen oddělit jejich pracovní plochy, tedy stoly, pak i zde nabízí výrobce Wiesner-Hager řešení. Pohledové zástěny, které lze jednoduše přimontovat na desky stolů mohou sloužit i jako nástěnky. Nabídka je široká, a to v barevnosti, rozměrech, tvarech i materiálech. Laminát či textilní povrch s měkčením pro upevňování špendlíků je k dispozici.

Značka a její produkty se vyznačují vysokou kvalitou provedení, kvalitou materiálů, variabilitou a přípravou na možné doplnění jakýchkoliv doplňků. Těmi mohou být úchyty na připevnění další časti prostoru, držáky na monitory, podložky, poličky, ale i svorky kabelů.








 
 
Reklama