Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PlanRadaru se na navzdory turbulencím na stavebním trhu vloni dařilo: zaznamenal 50% globální růst

Od svého založení před 10 lety se společnost PlanRadar rychle etablovala jako jeden ze světových lídrů na poli PropTech aplikací a za rok 2023 oznamuje meziroční růst o více než 50 %.

Zásadní rozmach přišel v roce 2022, kdy získala od investorů během investičního kola série B přibližně 70 milionů USD na další rozvoj podnikání. To firmě umožnilo navýšení pracovní síly, investic do výzkumu i vývoje a expandování na nové trhy.

Silné zastoupení na evropských trzích

Rostoucí vliv PlanRadaru je současně reakcí na neustále se zvyšující globální poptávku firem po digitalizaci ve stavebnictví, stejně jako výsledkem úspěšné osvěty a transformace odvětví. Evropa, která je pro PlanRadar primárním trhem, vykázala 50% nárůst příjmů, a to navzdory všeobecnému poklesu stavebních prací v odvětví.

Úspěšná expanze v regionech MENA a APAC

Asijsko-pacifický region stejně jako oblast Blízkého východu a severní Afriky se ukázaly jako „vycházející hvězdy“. Asijská expanze vedla ke zdvojnásobení klientské základny PlanRadaru v roce 2023, což ukazuje velký potenciál těchto trhů, na které se bude společnost i nadále zaměřovat.

Jak uživatelé používali PlanRadar v roce 2023:

  • Bylo vytvořeno více než 8,5 milionu tiketů
  • Nahráno bylo více než 14 milionů obrázků a 700 000 plánů
  • Proběhlo cca 1,2 miliardy interakcí
  • Bylo použito cca 28 terabajtů úložiště pro stahování a nahrávání za měsíc

Více informací

 
 
Reklama