Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Barvy, které by vám rozhodně neměly chybět ve výbavě

Barvy a nátěry jsou rozhodně jednou z věcí, která by měla být v každé kutilské dílně. Jaké barvy by vám rozhodně neměly chybět a jak se v nich zorientovat?

Barva je tzv. nátěrový přípravek nebo nátěrová hmota. Bývá průhledná, v tom případě se jedná o lak nebo lazuru, nebo s pigmentem a v tom případě se většinou hovoří o barvě.

Barvy na dřevo, kov, proti plísni nebo na ochranu před rzí - hodit se budou všechny
Barvy se dělí podle způsobu využití. Impregnace a mořidla chrání povrchy před poškozením nebo povětrnostními vlivy. Základní barvy a nátěry připraví povrch na aplikaci pohledové vrstvy. Tou bývá vrchní barva.

Barvy můžete volit podle povrchu, na který je chcete nanášet. Jiné vlastnosti mají barvy na dřevo, barvy na kov nebo barvy na plasty. O něco jiné složení mají barvy na střechy, barvy na nábytek, laky, oleje i vosky.

Dalším způsobem dělení barev je podle vlastností. V dílně, na zahradě nebo při údržbě domu oceníte antikorozní barvy na rez vhodné pro údržbu kovových povrchů, jako jsou brány, ploty nebo kovové konstrukce, protiplísňové barvy, se kterými ochráníte vlhké zdi proti tvorbě plísní, hydroizolační nátěry ideální pro nátěry na okapy nebo tepelně odolné barvy vhodné na grily, kamna, topení nebo výfuky. Většina barev se dá nanášet štětcem nebo válečkem, ale občas je lepší použít barvy ve spreji.

Nezapomeňte se zásobit kvalitními barvami, díky kterým ochráníte povrchy a dodáte jim nový vzhled. V nabídce společnosti Lakmarket najdete nátěrové systémy pro široké spektrum použití. Mezi přední značky se řadí produkty Rust-Oleum, Zinsser, Timberex, Mako, AmbroSol, Zikkurat nebo Wilckens.

Barvy laky e-shop


CLUB MARK BARVY, s.r.o.
logo CLUB MARK BARVY, s.r.o.

Nechte své výrobky mluvit za vás díky kvalitním a odolným základním a vrchním nátěrům. V CLUB MARK BARVY, s.r.o. víme, že je důležité zaujmout nejen na první pohled, ale zaručit také trvanlivost a odolnost nátěrů. Nátěrové systémy z naší nabídky jsou proto ...

 
 
Reklama