Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obrat k lepšímu pro zaměstnance. Nábory násobně převyšují propouštění

Místo propouštění zaměstnanců kvůli utahování opasků z postpandemické doby stále více zaměstnavatelů začíná s náborem nové pracovní síly. Tento trend potvrzují i velké firmy ve stavebnictví, IT či ve

Situace na trhu práce se v Česku začíná rapidně měnit. Místo propouštění zaměstnanců kvůli utahování opasků z postpandemické doby stále více zaměstnavatelů začíná s náborem nové pracovní síly. Tento trend potvrzují i velké firmy ve stavebnictví, IT či ve facility.

Válka na Ukrajině, doznívající pandemie, rostoucí inflace, energetická krize - aspekty, které ovlivnily uvažování českých zaměstnavatelů v uplynulém roce. I když hrozby s výjimkou smrtícího covidu stále platí, začátek roku se nese v odklonu poskytovatelů práce od přílišného pesimismu. Ve druhém čtvrtletí podle Manpowergroup zavládl mezi zaměstnavateli optimismus, který nahrává zvýšené poptávce po úspěšných zaměstnancích. Hledat nové pracovníky chce v nadcházejících měsících téměř třetina firem, propouštět naopak necelá šestina společností. 

Jedním ze zaměstnavatelů, který v poslední době posiluje nábor, je OKIN FACILITY. „Už na konci loňského roku jsme evidovali nárůst zájemců o zaměstnání. Oproti loňskému roku nabíráme více zaměstnanců. Zajímáme se především o modré límečky, kteří patří tradičně mezi nejžádanější profese na trhu práce,“ říká HR manažer David Holeček z OKIN FACILITY. „Jdeme neustále s dobou, vůči zaměstnancům jsme otevření a transparentní. Máme k dispozici vlastní školící centrum, vzdělávací programy pro všechny pracovní pozice jsou mezi zaměstnanci velmi oblíbené,“ dodává Holeček.


OKIN FACILITY
logo OKIN FACILITY

Již 30 let přinášíme celé řadě významných lokálních i mezinárodních klientů služby integrovaného facility managementu na základě Solutions Partnershipu. Působíme v šesti evropských zemích a neustále rosteme. S využitím moderních technologií efektivně ...

 
 
Reklama