Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kolik jste utratili za energie? Aplikace českého startupu BeiT vám to řekne každý den s přesností na hodiny

Přehled o vaší energetické spotřebě každou hodinu – to nabízí nová mobilní aplikace Bytové konto společnosti BeiT, která správcovským firmám a SVJ poskytuje komplexní systém pro správu bytových domů. Nový produkt využijí samotní obyvatelé.

S aplikací mohou kontrolovat spotřebu všech druhů energií i konečnou útratu každý den na hodinové bázi. Umožňuje i vzájemnou komunikaci, hlasování nebo řešení havárií. Aplikace nově využije 115 tisíc českých bytů.

Společnost BeiT vyvinula systém pro správu bytových domů napojený na síť rádiových modulů pro vzdálený odečet spotřeby energií. Systém, který doposud využívaly výlučně správcovské společnosti či SVJ, rozšiřuje mobilní aplikace pro samotné obyvatele. Produkt jim umožňuje, aby měli každou hodinu přehled nejen o své energetické spotřebě, ale díky napojení na ceníky dodavatelů i o své útratě.

„Studie uskutečněná na univerzitě v Nice prokázala, že díky neustálému přehledu o své spotřebě můžeme ušetřit až 30 % nákladů za energie. To při současných cenách rozhodně není malá částka,“ říká Hachlinec.

Aplikace slouží i ke komunikaci s ostatními obyvateli a správcovskou firmou. Omezuje tak časté schůze a umožňuje i hlasování o důležitých návrzích. Skrze platformu mohou uživatelé také řešit každodenní záležitosti spojené se správou domu nebo havárie. Aplikaci, kterou dnes využije 115 tisíc bytů, hodlá společnost nadále rozvíjet. Obyvatelům by tak v budoucnu mohla pomoci analyzovat energetickou nákladovost nebo sjednávat pojištění domácnosti.

O BeiT
BeiT je inovátor v oblasti digitalizace správy nemovitostí a distribuce energií. Využívá ty nejnovější technologie pro chytrou správu budov. Mezi ně se řadí například i využití internetu věcí (IoT). Firma vyvíjí také vlastní zařízení, datové sítě, databázové systémy, komplexní ERP (enterprise resource planning) software pro správce nemovitostí a mobilní aplikace k efektivnímu sběru a ukládání informací o nákladech budov. Specializuje se na vývoj softwaru, ale i hardwaru a IoT datových sítí. Zjednodušuje práci správcům budov a koncovým zákazníkům umožňuje pravidelný živý náhled aktuálních útrat za energie a služby ve webovém prohlížeči i v mobilní aplikaci. Zefektivňuje tak celý proces sledování a analýzy výdajů, administrativních a servisních úkonů a technické správy jakékoli budovy bez ohledu na její stáří.


BeiT s.r.o.
logo BeiT s.r.o.

Jsme chytré řešení pro správce budov, které sdružuje všechna data a nástroje pro správu nemovitostí do jednoho efektivního ekosystému. To zahrnuje senzory, které měří spotřebu energií, sběr a analýzu dat, ERP, fakturaci, služby, plánování, CRM a BIM - to ...

 
 
Reklama